A 17. Média Építészeti Díj döntősei

Az Építészfórum által alapított építészeti díj a kortárs magyar építészet legkiemelkedőbb és legizgalmasabb munkáit mutatja be, immár 17. éve. A nemzetközi szaktekintélyekből álló előzsűri idén több mint 160 alkotás közül választotta ki a legjobbakat, a finalisták 2021. november 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be munkájukat.

A díjat a médium két alapító főszerkesztője, Pásztor Erika Katalina és Vargha Mihály hívta életre azzal a céllal, hogy a legkiválóbb magyar építészeti alkotásokat ne csak a szakma, de az építészet iránt érdeklődők körében is bemutassa. Ebben az évben összesen 79 épületet, 63 tervet és 20 épített környezeti munkát neveztek a tervezők, amelyek közül két családi ház, egy óvoda, egy tornacsarnok és egy iroda verseng az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között pedig öt diplomamunka mérkőzik meg egymással.
A közönségszavazás 2021. október 20-án indult. A 10 épületre, 10 tervre és 10 épített környezeti alkotásra 2021. október 31. éjfélig lehet leadni a voksokat, kizárólag online formában.
A szavazás elérhető ezen a linken és a főoldal felső sávjában.
https://epiteszforum.hu/szavazas/med-2021-kozonsegd

NEMZETKÖZI ELŐZSŰRI. Az elbírálás első lépéseként a 2021. szeptember 15-ig nevezett alkotások közül 10-10-10 munkát választott ki a nemzetközi előzsűri épület, terv és épített környezet kategóriában, akik döntősként a közönségdíjért versenyeznek, emellett megjelölte azt az 5-5 finalistát is, akik a MÉD gála keretében prezentálhatják munkájukat a szakmai és médiazsűri előtt. A négyfős bíráló bizottság elnöke Indira van’t Klooster, az ARCAM, az Amszterdami Építészeti Központ vezetője volt, emellett a zsűriben olyan szaktekintélyek kaptak helyet, mint Jakub Moravcik és Cosmina Goagea, valamint Nagy Csaba, az Archikon vezető tervezője.

GÁLAEST. A Média Építészeti Díja rendezvényét nyilvános gála keretében rendezi meg az Építészfórum csapata. A program során a döntős finalisták épület és terv kategóriában élőben prezentálják munkájukat a szakmai és médiazsűri előtt. Az est keretében kiderül, hogy melyik épület és terv bizonyult a legjobbnak, kinek ítélte oda a nagyérdemű a közönségdíjakat, valamint a különdíjakat is átadják az esemény partnerei.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
Időpont: 2021. november 6., 17:00 óra
Jegyek: ticketportal.hu

További információ a Média Építészeti Díja oldalán: https://mediadij.epiteszforum.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop