Mákos tészta másként

makostesztamaskent 720 – 250g lebbencs tészta
– 3 tojás
– 200g darált mák
– 100 g porcukor
– egy evőkanál vaj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát megfőzzük forrásban lévő enyhén sós vízben a zacskón található idő szerint. A porcukrot a darált mákkal összekeverjük, a tojást felverjük. A megfőtt tésztával kibélelünk egy kivajazott hőálló formát. Megszórjuk mákkal, majd újabb tésztaréteget halmozunk rá, újabb mákszórás következik, és így tovább, amíg el nem fogy. Az utolsó tésztarétegre még nem szórunk mákot, hanem ráöntjük a tojást, megrázogatjuk, hogy mindenhova jusson. Ezt követően megszórjuk a tetejét is a maradék mákkal, és a tálat az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen is finom!


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop