Függőleges erdők, fenntartható életforma

A Föld népessége 2050-re elérheti a 9,7 milliárdot* úgy, hogy az emberek 67 százaléka már városokban fog élni. A népességnövekedéssel párhuzamosan a fogyasztásunk nőni, az életterünk viszont szűkülni fog.

fuggolegeserokfentarthatoeletforma 720

Az Electrolux Compact Living Report című jelentésében sorba veszi azokat a kihívásokat, amelyekkel a következő évtizedekben szembe kell néznünk, de megmutatja azt is, hogy továbbra is van lehetőségünk fenntarthatóan és kényelmesen élni. A döntés a miénk! Az Electrolux Csoport számára kiemelten fontos a fenntartható fejlődés: a vállalatcsoport immár kilencedik éve vezeti a Dow Jones Fenntarthatósági Világindex fenntartható háztartás kategóriáját. A vállalat ezzel az egyetlen, amely a rangsor indulása óta minden évben megfelelt a szigorú feltételeknek.

A népesség számának növekedése csak az egyik aspektusa azoknak a társadalmi és környezeti kihívásoknak, amelyekkel a világnak szembe kell néznie. Egyre több az idős és az egyedülálló ember. A környezetünk és a városok levegője egyre szennyezettebb. A nem megújuló erőforrások mennyisége csökken. A kihívásokra különböző megoldásokkal igyekszünk választ adni. Svédországban például 2015 végére elkészül a világ első vertikális farmja, Olaszországban pedig egy függőleges erdő épül. Az Electrolux most megjelent „Compact Living – Quality without compromise” (Kompakt élet – Minőség kompromisszumok nélkül) jelentésében részletesen foglalkozik a jövőbe mutató tervekkel, miközben formatervezői és mérnökei maguk is olyan készülékeket terveznek, amelyek választ adnak a kihívásokra. A riport szerint a háztartási készülékek esetében egyre nagyobb szerepet kap a design – kisebb méretű, okos, multifunkcionális, felhasználóbarát eszközökre van és lesz szükség. A Compact Living Report összesen 14, köztük több, már most is elérhető háztartási készüléket és koncepciót sorol fel, amelyek a fenntartható életformát segítik, kényelmes és egészséges környezetté teszik otthonainkat.

Nem is gondolnánk, de a világon felhasznált energiamennyiség 30 százalékáért és a kibocsátott széndioxid-mennyiség 20 százalékáért ma a háztartások felelősek. Pedig ezek a számok energiatakarékos készülékekkel könnyedén javíthatók! Víztakarékos mosogatógépekkel például nagymértékben csökkenthető az otthoni víz- és energiafogyasztás. A porszívókra bevezetett energiacímkék segítségével kisebb fogyasztású, de hatékonyabb porszívók közül is választhatunk. Az átlátható polcrendszerű hűtőszekrényeket használva mindig tudjuk, mi van a hűtőben, és így elkerülhetjük az élelmiszerpazarlást. A megfelelő szűrőrendszerű légkondicionálókkal és légtisztítókkal tiszta, allergénmentes levegőt varázsolhatunk otthonainkba. A kompakt méretű készülékekben pedig megtaláljuk ugyanazt a funkciót, mint a nagyokban, csak sokkal kisebb méretben.

A fenntarthatósággal kapcsolatban folyamatosan növekednek a fogyasztók igényei is. Az Electrolux Csoport számára meghatározó, hogy sikeresen integrálja a fenntarthatóság elvét az összes tevékenységi területén. Ennek eredményeként a Dow Jones Fenntarthatósági Világindex közelmúltban megjelent legfrissebb rangsorának tartós fogyasztói cikkek kategóriáját ismét az Electrolux Csoport vezeti. Büszkék vagyunk rá, hogy növelni tudtuk azon fenntarthatósági területek számát, amelyeken elsők vagyunk az iparágban.

A Dow Jones Fenntarthatósági Világindex (DJSI World) a világ 2500 legnagyobb vállalatát rangsorolja gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi területen. Az Electrolux az egyetlen vállalat, amely a rangsor 1999-es indulása óta folyamatosan megfelelt a feltételeknek, a fenntartható háztartás kategória listáját pedig már kilencedik éve vezeti. A Dow Jones Fenntarthatósági Index iránymutató azoknak a befektetőknek, akik környezettudatosan építik ki portfóliójukat, a vállalatokat pedig még inkább a fenntarthatóság gyakorlására ösztönzi. A ranglistát összeállító RobecoSAM az Electrolux termékgondozás, társadalmi szerepvállalás, valamint emberi és munkajogi területen végrehajtott figyelemreméltó fejlesztéseit méltatta.

A Compact Living – Quality without compromise jelentés letölthető az Electrolux Newsroom oldalán:
http://newsroom.electrolux.com/hu/files/2015/09/Electrolux_Compact_Living_Report_2015.pdf

További információ a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexről: www.sustainability-indices.com

A Compact Living Reportban szereplő készülékek és koncepciók listája:

1. Electrolux Air Conditioner légkondicionáló
2. Electrolux Herb Garden
3. Electrolux RealLife WaterSave mosogatógép
4. Electrolux UltraOne porszívó
5. Electrolux CompactCare mosogatógép
6. Electrolux DualCare mosógép és szárítógép
7. Electrolux Ergorapido porszívó
8. Electrolux QuickSource vízforraló csap
9. Electrolux CustomFlex hűtőszekrény
10. Electrolux Infinite Chef edényszett
11. Electrolux Masterpiece Collection
12. Electrolux GemLine főzőlapok
13. Electrolux Let’s Taste applikáció
14. Electrolux Compact multifunkciós és mikrohullámú sütő


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop