Zöldséges, mazsolás arab csirke bográcsban

zoldsegesmazsolasarabcsirkebogracsban 720 4 fő részére:
– 1 egész csirke (kb 2 kg)
– 4 fej vöröshagyma
– 1 újnyi gyömbér
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 teáskanál őrölt római kömény
– 1 teáskanál kurkuma
– 3 szál sárgarépa
– 2 szál fehérrépa
– 1 padlizsán
– 1 kg paradicsom
– 150 g arany mazsola

A vöröshagymát megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, összekeverjük a hagymával, és olajon bográcsban megpirítjuk. A zöldségeket meghámozzuk, összedaraboljuk. A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, a pirított hagymához adjuk, és a húst is megpirítjuk. Ezt követően belekeverjük a zöldségeket, sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük vízzel, annyival, ami épp ellepi. Főzzük egy órát, majd hozzáadjuk a mazsolát is, és további fél órát főzzük. Ha a hús megpuhult, tálaljuk, ha nem, tovább főzzük.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop