Hozzávalók 4 fő részére:
– 1 csésze kuszkusz
– 1 mk. só
– 1,5 csésze víz
– 1 nagy csokor petrezselyem
– 3-4 szál menta
– 1 fej lilahagyma
– 1 citrom leve
– 3-4 evőkanál olívaolaj
– 1 kávéskanál őrölt római kömény
A kuszkuszt egy mokkáskanál sóval összekerve lezárható edénybe tesszük. Ráöntjük a felforralt vizet, hogy teljesen ellepje. Az edényt lezárjuk, 10 percig állni hagyjuk, közben a mentát és a petrezselymet megmossuk, megtöröljük, felaprítjuk, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A citrom levét, a római köményt és az olívaolajat összekeverjük. A 10 perc elteltével a kuszkuszt, ami teljesen felszívta a vizet, összekeverjük, hozzáadjuk a zöldeket és a hagymát, ráöntjük az öntetet, és átforgatjuk.
Hozzászólások