Édes élet

Caput Gloriae Virtus, azaz „Legfőbb dicsőség a bátorság!” Ezt olvashatjuk a Pestszentlőrinc szívében álló Zila Kávéház–Krisztina Cukrászda és Étterem homlokzatán. A százéves egykori Szemere-lövölde patinás, ám teljesen felújított épületében kellemes hangulat és fenséges ízek várnak bennünket. Hajdanán betért ide József főherceg és Krúdy Gyula is.

 

 

A múlt századi hangulatot idéző kávéházi élményt a sütemények végeláthatatlan sora mellett a figyelmes személyzet teszi teljessé. Az ételekért felelős Szűcs Sándor olimpiai ezüstérmes mesterszakács hétről hétre ínycsiklandó ételkülönlegességekkel készül.
Az elhivatott lokálpatrióta, a tulajdonos-cukrászmester Zila László a múlt újraélesztése mellett nyitott az újításokra is. Egyedi süteménykészítési eljárást fejlesztett ki, amely a szakmát lenyűgözte, és a háziasszonyokból is egycsapásra cukrászt varázsolhat. Képzeljünk el egy csokoládékrémtortát, amelynek csak az alja piskóta, az oldala krém, s mindez bonbonmeggy öntettel vagy tojáslikőrrel van töltve! A születésnapi tortát akár tizenkét különböző öntettel is készíthetjük, a 4×4 centiméteres kockák pedig izgalmas és látványos befejezői lehetnek a vacsorának.
Meglepetés! A formákkal és a technológiával egyszerűen és gyorsan készíthetünk olyan tortákat és desszertfalatkákat, amelyeket a szomszédasszony eddig biztosan nem ismert, és a receptkönyvekben sem találunk meg! A torták, illetve a kockák belsejét folyékony öntetekkel, különféle szószokkal tölthetjük meg. A kellemes meglepetés akkor ér bennünket, amikor felvágjuk a süteményt; ezért is nevezik a kávéházban Meglepetés tortának.

{gallery}images/stories/verysimple/zila/cukraszda{/gallery}

Egyszerűen, mennyeit

Töltsük meg a tortaformát a keret segítségével krémmel, és helyezzük
a tetejére a kisütött piskótát. Tegyük fagyasztóba a süteményt két-három órára, majd – hogy könnyebben eltávolíthassuk a formát – melegítsük hajszárítóval a keretét, és máris tölthetjük az üregeket kedvenc lekvárunkkal. Sőt, mivel a formát sütőbe és mélyhűtőbe is tehetjük, piskótákat, például répatortát vagy parfétortát is készíthetünk a segítségükkel.
És még valami: a formákat a kávéházban vásárolhatjuk meg.

{gallery}images/stories/verysimple/zila/torta{/gallery}

{gallery}images/stories/verysimple/zila/desszert{/gallery}

Receptjeink*

Csokoládékrém

Puding (főzött)   30 dkg
Kakaó  8 dkg
Tejszínhab          45 dkg
Rum              5 dkg
Zselatin (főzött)  5 dkg

Joghurtkrém

Joghurt              14 dkg
Puding (főzött)  42 dkg
Zselatin (főzött)  7,5 dkg
Tejszínhab  36 dkg
Citromsav v. citromlé  1 dkg

Eperkrém

Puding (főzött) 37 dkg
Tejszínhab 37 dkg
Eper (friss vagy mirelit) 18 dkg
Citromsav v. citromlé 0,5 dkg
Zselatin (főzött) 7 dkg


Répapiskóta

Egész tojás 4 darab
Cukor            33 dkg
Sárgarépa (reszelt) 37 dkg
Liszt            21 dkg
Dió            6 dkg
Só            csipet
Sütőpor            0,5 dkg
Fahéj            0,5 dkg
Olaj            5 dkg

Főzött zselatin

Víz             0,10 liter
 Zselatin             1,5 dkg

Főzött puding

Tej 2,8%-o 1 liter
Cukor            42 dkg
Pudingpor (vaníliás) 12 dkg
Margarin            9 dkg

*egy formához való mennyiségek


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop