A Karácsony meghitt családi ünnep, amit a szeretettel adott ajándékon túl az együtt elköltött ünnepi ebéd is emlékezetessé tehet. A Szarvasi Mozzarella ehhez kíván hozzájárulni – mi mással, mint egy ízletes sütemény receptjével.
 
Hozzávalók: 
•  1 doboz Szarvasi Mascarpone 250g
•  25 dkg babapiskóta
•  3 db tojás
•  2-4 evőkanál nádcukor (ízlés szerint)
•  1 csomag vaníliás cukor
•  2 db nagyobb narancs 
•  1 evőkanál narancslikőr vagy sütőrum
•  kakaópor/fahéj a díszítéshez
A narancsok héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. 
Ez utóbbihoz teszünk 1 evőkanálnyi narancslikőrt/sütőrumot. 
A tojásokat szétválasztjuk:
– sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a narancshéjjal kikeverjük, végül hozzáadjuk a Szarvasi Mascarponé-t
– a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan – hogy a hab ne törjön össze – ezt is a krémhez adagoljuk. 
A babapiskótát meghempergetjük a narancs levében: egy jénai tál aljába teszünk egy sort, rá egy réteget a krémből, majd így folytatjuk a tál megtöltéséig. 
A tetejére terített krémet kakaóval/fahéjjal díszíthetjük. Mindenképpen hűtőben tároljuk, 4-6 órát követően frissen a legfinomabb!
Hozzászólások