Tápiókapuding kókusztejjel és eperlekvárral

Felejtsük el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket, mert az egészséges ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak – vallja Földi Rita gasztroblogger.

Fotó: Földi Rita

Hozzávalók:

  • 400 ml light konzerv kókusztej
  • 3 evőkanál (40g) tápiókagyöngy (szemcseméret 1,5-2,5 mm)
  • 40 g xilit
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Feltét
100 g cukormentes eperlekvár, 3 szem eper 6 szem málnaszem málna

Öntsük kisebb lábosba a kókusztejet (a konzerv kókusztej állaga jóval krémesebb, mint a tejé), adjuk hozzá a tápiókagyöngyöket, és keverjük össze, hogy a gyöngyöket ellepje a folyadék. Hagyjuk állni kb. 20 percet, ezalatt szépen megszívják magukat, majd kezdjük felmelegíteni a lábost. Forrás után a hőmérsékletet visszavesszük közepesre, miközben végig kevergetjük, kb. 10 perc alatt sűrűsödik be. Hozzáadjuk a xilitet, a citrom levét és reszelt héját, és keverés után szétöntjük három pohárba. Megvárjuk, míg langyos lesz, 1 órára hűtőbe tesszük, és tálalásnál egy evőkanál eperlekvárral, félbevágott eperrel és két szem málnával kínáljuk. Hűtőben 3-4 napig eláll. Akár egy szuper jó desszert is lehetne, de makrotápanyag-értékei miatt megfelel egy komplett étkezésnek is.

További diétás receptek a szerző weboldalán.

www.ritafoldi.hu

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop