Almás pite zabkása

Szabó Jucus gasztroblogger 5 hozzávalós receptjeivel és szakácskönyveivel immár több mint tíz éve érezzük úgy, hogy a konyhában nemcsak az evés, de a főzés is élmény. Íme a szerző egy népszerű reggeli receptje!

Fotó: Szabó Jucus

Aki szereti a süteményízt, reggel mégis valami táplálót és gyorsan elkészíthetőt enne, számára a zabkása a tökéletes választás! Az édeskés, szaftos alma, a fahéj és a krémes vaj kombinációja olyan, mint egy almás pite, csak épp kanalazható és egészségesebb verzióban.

Hozzávalók 2 személy részére
Elkészítési idő: 10 perc

  • 4 dl tej (vagy növényi alternatíva, pl. zabtej)
  • 8 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 kisebb alma
  • 2 teáskanál vaj
  • 1/2 kávéskanál fahéj

Zabpehely főzése: Öntsük a tejet egy lábasba, szórjuk bele a zabpelyhet, és közepes lángon, időnként kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor a kása elkészült, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a fahéjat és a vajat.

Alma előkészítése: A megmosott alma egyik felét lereszeljük, a másikat vékony szeletekre vágjuk.

Tálalás: A zabpelyhet kanalazzuk tálkákba, keverjük bele a reszelt almát, a tetejére halmozzuk a szeleteket, és hintsük meg egy kis fahéjjal!

Tipp: Zabkásánk a vajtól lesz igazán „piteízű”, ám vegán verzióban mandulavajjal is különleges, mandulás-almás pite hangulatot kapunk, és indulhat is a nap!

www.5hozzavalo.blog.hu

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop