Világítástervezés A-tól Z-ig

Lakásvásárlás vagy felújítás előtt áll? Ha új otthona helyiségeit szeretné korszerű, stílusos, energiatakarékos és praktikus módon megvilágítani, a tökéletes végeredményhez elengedhetetlen a világítástervezés. Érdemes időt, fantáziát és pénzt ráfordítani már a tervezési fázisra is, hiszen fontos, hogy megfelelő alapokkal álljunk neki a kivitelezésnek. A ráfordított költségek hosszú távon biztosan megtérülnek majd.

Lakberendező: Keresztes Ágnes Fotó: Bata Tamás Világítástervezés: Elter

Amennyiben először kell megküzdeni ezzel a feladattal, érdemes szakértő csapathoz fordulni a kellemetlenségek elkerülése miatt. Az Elter Világítás munkatársai 30 év tapasztalattal és a legkorszerűbb technológiák és termékek alkalmazásával segítenek a világítástervezésben, a tanácsadástól egészen a kivitelezésig.

Lakberendező: Keresztes Ágnes Fotó: Bata Tamás Világítástervezés: Elter

Lépésről lépésre
A világítástervezés megkezdése előtt fontos a célok meghatározása, egy koncepció felépítése. Ebben a fázisban kell végiggondolni az adott helyiség funkcióját, és ennek tükrében olyan megoldást választani, ami ezt a lehető legjobban szolgálja. Egy nappaliban prioritást élvezhet a meleg, barátságos hangulat megteremtése, míg egy dolgozószobában a hatékony munkavégzés támogatása és a szem kímélése kerül előtérbe.

Ezután jöhet a tervezés fázisa, amikor döntünk arról,hogy milyen konkrét világítási rendszert, fényforrásokat szeretnénk használni, azokat pontosan hol akarjuk elhelyezni, egy vagy több áramkörös lámpa felhelyezése szolgálja-e jobban a helyiség megfelelő megvilágítását. Itt fontos figyelmet fordítani az adott helyiség sajátosságaira, méretére, illetve hogy mennyi természetes fény jut be, és ennek megfelelő világítást használni.

Az utolsó lépés a kivitelezés, a világítás üzembe helyezése. Ebben a fázisban kerül sor a kábelezésre, a lámpatestek felszerelésére és a vezérlőrendszerek telepítésére. Ennél a szakasznál mindenképp ajánlott szakember segítségét igénybe venni, aki biztonságosan, az előzetesen elkészített tervet követve megvalósítja az elképzeléseket. A világítás beszerelése után is érdemes odafigyelni néhány dologra: mindenképp teszteljük az elkészült rendszert, hogy minden lámpa megfelelően reagál-e a le- és felkapcsolásra. Figyeljünk az apró részletekre, állítsuk a lámpatesteket a megfelelő irányba, szabályozzuk a fényerőt a tökéletes hangulat megteremtése érdekében.
A világítástervező a folyamat minden lépésénél segít, tanácsot ad, és a kérések alapján meg is tervezi az új és tökéletes világítást. Ennek során a világítási látványtervek segítségével már előre látható is a végeredmény, így biztosan minden olyan lesz, amilyennek elképzeltük.

Lakberendező: Keresztes Ágnes Fotó: Bata Tamás Világítástervezés: Elter

Fontos a szakértelem

Lakásunk világítása hatással van az otthon töltött idő minden percére, ezért kell, hogy igazán jó legyen. A helyiségek és azok funkciói, valamint az ott élők igényei együtt határozzák meg, milyen világítás kerüljön otthonunkba. Érdemes olyan szakemberre bízni a világítástervezést, aki nemcsak a helyiségek funkciójához igazítja a fényeket, de figyelembe veszi a személyes preferenciákat is, és azonnal tud megfelelő lámpát is ajánlani. Ebben pedig az Elter munkatársai az elsők Magyarországon.

elter.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop