Valódi különbség a szigetelésben

Miből épül egy ház? Betonból, téglából, fa- és acélszerkezettel. Milyen hő- és hangszigetelő teljesítményt nyújtanak ezek az anyagok? Ne is forszírozzuk… jelentéktelen. Márpedig a szigeteletlen házak energiafaló pénznyelők, és nélkülözik a jogosan igényelt komfortot!

A fa- és acélszerkezetek komoly hőhidakat képeznek az épületszerkezetben, ezzel elősegítik annak túlzott energiafogyasztását, amely jelentős káros környezeti kibocsátást is generál. Könnyű olyan szigetelőanyagot találni a piacon, amelynek beépítésével elérhető „valamennyi” szigetelési teljesítményjavulás – de ez igazából vajmi keveset ér! Mivel az épületeket alkotó alap építőanyagok önmagukban nem biztosítanak kellő védelmet a ház hővel szembeni működése szempontjából, ezért feltétlenül olyan hő- és hangszigetelő-anyagok beépítése szükséges, amelyek szigetelőképessége valódi különbséget garantál mind a ház energiahatékony működése, mind a bent tartózkodók komfortja érdekében.

Ne döntsünk hasraütésszerűen!

Olyan szigetelőanyagra van szükség, amelynek beépítésével télen határozottan kimutatható hőátbocsátási akadályt állítunk a kiszökő hő útjába, nyáron pedig a kintről befelé haladó hőnek szabunk gátat. Ebben kivétel nélkül elsőrangúak az URSA üveggyapottermékei. A termékportfólióból az adott célra legalkalmasabb anyag kiválasztása a megteremteni kívánt energiahatékonyság függvényében történik. Az URSA vállalat szakmai csoportja megkülönböztetett figyelmet szentel annak, hogy személyre szabottan segítsen megtalálni a háztulajdonosoknak, beruházóknak az adott épület szigeteléséhez legalkalmasabb szigetelőanyagot.

Az URSA „LIGNIN” márka a vállalat egyik legújabb és legzöldebb termékcsoportja, a lignin, mint természetbarát kötőanyag okán. A környezettudatos gyártási lábnyomú LIGNIN-é a jövő – ebben biztosak lehetünk. Az elmúlt időszakban számos alkalommal bizonyított padlásfödémek szigetelésében az URSA DF 39 LIGNIN nevű tekercses terméke; a 21. század tudatos vásárlói számára nem volt kérdés, mi mellett kell letenni a voksukat, ha egészséges beltéri levegőjű otthonokra vágynak. Nagyon sokat teszünk már akkor is, ha az alaptermékként jól ismert, 0,039 W/mK hővezetési tényezőjű URSA DF39 anyaggal szigeteljük a padlásfödémet. Ám tartsuk szem előtt, hogy annál optimálisabb energiahatékonyságot érünk el, minél kisebb lambdájú anyagra esik a választás. Jó ötlet tehát gyors számítást végezni az URSA 0,037, 0,034 és 0,032 W/mK hővezetési tényezőjű szálas szigeteléseire vonatkozóan is… aztán néha előfordul, hogy kiderül, bizonyos esetekben fölösleges „túltolni”.

Ne keverjük a „szezont a fazonnal”!

Az URSA portfóliójában mára számos termékcsoport ismert. A legtöbb alkalmazási területet lefedik a sárga színű DF és SF üveggyapottermékek: a beépített tetőtér szigetelésétől az egyszerű padlásfödémen át, a belső gipszkarton vagy téglafalak szigetelésén túl még a hideg- és melegpadlók, valamint köztes födémek hangszigetelésére is kiválóak. A tekercses változatok gyártástechnológiája lehetővé teszi, hogy erősen tömörített kiszerelésben kerüljenek a piacra – ennek köszönhetően szállítási környezeti lábnyomuk a töredéke a piacon fellelhető többi, más alapanyagból készült gyapoténak.

A jövő környezetbarát szelleme által inspirált, természetes zöldesbarna színű URSA „TERRA” termékcsalád is méltán népszerű már vagy egy évtizede. A jó tartású TERRA szigetelőtáblák számos alkalommal bizonyítottak hosszú távon is nagy állékonyságot ferde tetők és belső válaszfalak hő- és hangszigetelésében.
Száz szónak is egy a vége: nem az a lényeg, hogy „valamivel” szigeteljünk egy adott épületszerkezetet. Az URSA üveggyapotok nemcsak a szigeteletlen szerkezetekhez viszonyítva nyújtanak kiemelkedő szigetelési és fenntarthatósági teljesítményt, hanem bizonyítottan páratlanok korunk jó minőségű, környezetbarát, szálas szigetelőanyag-választékában.


URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop