Átölel a természet

Legyen fiatalos, modern és esztétikus – ezt kérték vendéglátóink Szabó Viktória home stagertől, akit a csendes, ősfás park közelében található első közös otthonuk kialakításával bíztak meg. A végeredmény önmagáért beszél: a természet közelsége és az enteriőr kéz a kézben szép egységet alkot.

Igazán különleges adottságokkal rendelkező lakást találtak maguknak fiatal vendéglátóink: első közös otthonuk közel Buda belvárosához, egy nagyon csendes utcácskában található, hatalmas ablakai pedig egy ősfás parkra néznek. Szerették volna ezt a nyugodt, kiegyensúlyozott környezetet a lakóterekben is viszontlátni. Azt kérték Szabó Viktória home stagertől, hogy otthonuk feleljen meg a modern kor követelményeinek, ugyanakkor legyen visszafogott, csendes, finoman hangolt.

Különlegességet jelentett, hogy az 1959-ben épült társasház kifejezetten nagy ablakaiból a park látványa remekül érvényesül, a kivételes panorámának és fénynek pedig ebben az otthonban kiemelt szerepe van. A háromszobás, 75 négyzetméteres lakásban a kortárs esztétikumot helyezték a fókuszba. A szép faparkettát megőrizték, csak fel kellett csiszolni, a térszerkezet szintén jó volt, a jó minőségű, tömörfa ajtókat sem kellett cserélni, stílusuk remekül illik a tér egészéhez. Térbe állították a kényelmes kanapét a nappaliban, egy dupla üveglapos asztalkával és fotellel.

A gömbcsillár jól illik a kompozícióhoz, oldja az egyenes vonalak szögletességét, szépen díszíti a teret, a természet látványa pedig egybemosódik a térrel. A letisztultság, az egyszerűség az étkezővel összekötött konyhában is jól tetten érhető. Az egyedileg tervezett bútor izgalmas, átgondoltot, ügyesen állították elé a körlapos étkezőasztalt a nyitott háttámlájú székekkel.

Az igényes textilek, matériák, a padlóig érő minőségi függöny és természetesen a nagyméretű ablakon beáramló fény határozza meg a hálószobát, amely a tulajdonosok kedvence. A feleség kérésére egy nonfigurális festmény, első közös emlékeik egyike került az ágy fölé. A fürdőszoba legalább annyira átgondolt, mint a lakás többi helyisége, az üveg, a tükörfelület és a csempe tágítja a teret, barátságossá, otthonossá teszi. Akárhová nézünk, ez a budai lakás a remekül kihasznált terekről, az egyszerű, mégis modern tervezésről és az esztétikum magas igényéről árulkodik, vendéglátóink első otthona ennél ideálisabb nem is lehetne.

Home staging tanácsadóként arra törekszem, hogy minden ingatlanból kihozzam azt a maximumot, ami az értékesítés során a legrövidebb időn belül a legtöbb hasznot hozza. Szabó Viktória, home stager

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop