Padlóburkolatok

Első hallásra talán túlzásnak tűnhet, de padlónk burkolata az egyik legfontosabb dolog lakásunk tervezése során. Pedig higgyük el, nem az! Gondoljunk csak bele, ha már egyszer berendeztük több száz tárggyal az otthonunkat, később nem sok kedvünk lesz egy padlócsere miatt átrámolni, amit egy elkapkodott döntés eredményezett. Vegyük számításba tehát alaposabban, hogy mi az, ami régóta tetszik nekünk, mi az, amit évtizedekig szívesen néznénk, mi az, ami életvitelünknek a legjobban megfelel majd, és ha rájöttünk, próbáljuk meg azt megszerezni az enteriőrbe, még akkor is, ha ehhez egy darabig gyűjtenünk kell.

Sadolin

Színesben szép az élet

Egy-két éve újra visszaszivárogtak a trendbe a kimondottan színes enteriőrök, burkolatok. Még ugyan kevesen bevállalósak, de akiknek elege van a semlegességből, azok számára jó hír, hogy újra van miből választani, ismét viszonylag könnyű színorgiát létrehozni. Persze van, aki a törtebb, kevertebb színkombinációkért van oda, s ha ezeket a visszafogottabb színeket fehérrel és például természetes alapanyagú padlószőnyeggel kombinálja, az összkép egyáltalán nem lesz túlzó vagy hivalkodó.

Hephaistos

Kültéren is izgalmasan

A kültéri burkolatok néha nagyon ridegek, barátságtalanok, de ha a rétegrend megengedi egy plusz réteg felrakását, érdemes mobil, felszedhető burkolattal feldobni teraszunkat, erkélyünket, egyéb kültéri vízszintes felületünket.S ha végül még egy-két klassz, színes szőnyegbe is beruházunk, az otthonosság érzése biztosan nem marad el.

Ardiente

Hidegburkolattal

Mind a fugamentes dekorbeton padlók, mind a terazzo burkolatok, mind pedig a különböző alapanyagú és méretű csempék egyaránt divatosak napjainkban. Leginkább a betonhatású, a kő- és végezetül a márványhatású felületek a legjellemzőbbek a trendekben. Ha nehezünkre esik idő vagy érzék hiányában a padló- és falburkolatok összehangolása, akkor használjuk egyszerűen ugyanannak a csempének a padlóra és falra tehető verzióit, így a harmónia biztosan garantált.

Sadolin

Melegburkolattal

Melegburkolattal minden helyiség melegebb, hívogatóbb. Hogy ezen belül a letisztult, a rusztikus, a fózolt, a keskeny vagy a széles az otthonosabb, az már egyénfüggő. Mindenesetre a sötét árnyalatok most háttérbe szorulnak, és inkább a világosabb, semlegesebb színek az elterjedtebbek.

Farrow&Ball

Egyedi megoldások

Egyre több ismerősöm és ügyfelem lát fantáziát és érez kedvet a költséghatékony és környezettudatos megoldásokban, aminek következtében a padló- és falburkolatok nem feltétlenül jutnak a bontás sorsára. Sokkal inkább új és egyedi köntöst kapnak, köszönhetően a lakók kreativitásának és türelmének. A kulcs: a megfelelő felületkezelő és bevonó anyagok felderítése és szakszerű használata. Ez nemcsak öko, de nagyon otthonos megoldást eredményező hozzáállás is, ami feltétlenül követendő, főleg, ha szűkös a költségvetésünk.

Jub

Alaposan megtervezve

A padlóburkolat és az alatta lévő rétegrend megtervezése nagyon fontos feladat, hiszen ha már berendeztük a lakást, nem szívesen ürítjük ki és változtatunk rajta. elengedhetetlen, hogy a funkcióktól és az adottságoktól függően gondoskodjunk a hő-, hang- és vízszigetelésről egy-egy helyiségben, illetve, hogy olyan burkolat kerüljön legfelülre, ami minden szempontból ideális.

Jub

Szakszerűen kivitelezve

Amennyiben jól terveztük meg a rétegrendet, és a kivitelezés is szakszerű volt, abban az esetben a későbbiekben nem kell izgulni az egyes lakások között átszűrődő hangok vagy egy beázás, netán a rossz hőszigetelés okozta tetemes rezsiköltség miatt. A padlófűtés szintén nagy körültekintést igényel, mint ahogy a megfelelő burkolat kiválasztása is, de ha időtálló burkolatot választottunk, és ha végül minden összeáll, nincs más dolgunk, mint évtizedekig élvezni a tervezés és a kivitelezés gyümölcsét.

Ikea

Top 5 trend

  • A hidegburkolatok tekintetében most a 120×120-as méret a menő, illetve az ennél is jóval nagyobb lapok, bár tudni kell, hogy ehhez kivitelezőt sem könnyű találni, és a lefektetés ára is borsos.
  • A halszálkaminta a melegburkolatok rakási módjai közül még mindig elő-előfordul, de most akkor igazán menő, ha lécezett, bordás vagy kannelúrázott felületekkel társítjuk.
  • A konyhákban és hálószobákban is dívik, hogy a padlófűtést borító csempe a falra is felkúszik.
  • Egyre többen tesznek melegburkolatot a konyhájukba vagy egyéb vizes helyiségükbe, amihez most már nem bátorság kell, hanem egyszerű utánjárás is elegendő, hiszen az ilyen irányú fejlesztések rohamléptekben haladnak.
  • A szőnyeg a szőnyegen még mindig nagyon divatos, akár beltérről, akár kültérről van szó.

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop