Világjárók pesti otthona

Világutazó vendéglátóink nyaranta sok időt töltenek Budapesten, így vásároltak egy lakást a Hegedűs Gyula utcában. A berendezést illetően irányadó szempont volt, hogy a tér barátságos, otthonos legyen, ugyanakkor Petróczi-Farkas Anikó lakberendező a világvárosi hangulat megteremtésére is ügyelt.

Szingapúrban élő vendéglátóink igazi világutazók. Szinte mindenhol jártak, és jól érzik magukat valamennyi kontinensen, de Budapest különösen fontos számukra. Szeretik a várost, a színeit, a hangulatát, az itt élőket. Azért, hogy minden nyáron visszatérhessenek, és még inkább otthonuknak tekinthessék Budapestet, vásároltak egy lakást, amit minden részletében az ízlésvilágukhoz igazított Petróczi-Farkas Anita. A teljeskörűen felújított otthon a Hegedűs Gyula utcában található, egy 1910-ben épült társasházban, tágas szobákkal, 104 négyzetméteren. Vendéglátóink szeretik a nyüzsgő belvárosi környezetet, otthonuk tekintetében azonban nyugalmas légkörre vágytak. Az alaprajz tökéletes volt, a térszerkesztéshez alig kellett hozzányúlni ahhoz, hogy egy háromszobás és amerikai konyhás otthont nyerjenek. Az enteriőr a fehér letisztultságára és a barna eleganciájára, valamint a minőségi bútorokra és kiegészítőkre épül.

Az alaphangulatot a chevron pezsgőszínű parketta teremti meg. Vendéglátóink elmesélik, hogy minden bútort egyedileg gyártattak, kifejezetten az ízlésüknek megfelelően. Figyelmet érdemelnek az étkező dekoratív, minimalista lámpái is, amelyek jól kijelölik a funkcióváltást is. Az étkező a barna és a fehér párbeszédére épül, a tér dísze a kényelmes asztal, amely remek alkalmat ad a háziaknak a közös időtöltésre. A konyha hívogató atmoszféráját erősítik a fa és a fehér frontok, valamint a gránit munkapult és háttér, a bútor egyenes vonalvezetése diszkrét, a nappali lekerekítettebb világával jól összecseng. Anikó itt is nagyon jó érzékkel nyúlt a bútorokhoz, kiegészítőkhöz, remek dinamikát adott a térnek.

A kamaszlány hálószobában ügyes megoldás a süllyesztett falszakaszban helyezett ágy. A helyiség ugyan keskeny, de a világos színek, a könnyű anyagok miatt mégsem érezzük szűknek. A szülői háló is nagyvonalú, a kiegészítők egyedi formavilága eklektikus teret hozott létre. A tervező egy kis női szakaszt is kialakított, padlótól mennyezetig érő lamellás falpanellel. Igényes a tervezés a fürdőszobákban is, a spanyol burkolatok könnyed, elegáns hatást kölcsönöznek. Vendéglátóink azt mesélik, hogy a nagyvilági életérzést tökéletesen megkapják otthonukon keresztül, melynek értékét természetesen emeli számukra, hogy Budapesten vannak.

Minden munka számomra egy történet befejezését jelenti, az én feladatom pedig az, hogy új kezdetet teremtsek, amelyben a tulajdonos megnyithatja élete következő fejezetét. Otthonra leljen, már az első percben. Petróczi-Farkas Anikó lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop