Visszafogottságban rejlő elegancia

A festői strandjairól és kulturális fesztiváljairól híres spanyol tengerparti város, Sitges zöldövezetében nemrég készült el ez a remek családi ház, egy négygyermekes házaspár boldog otthona. Medencés, dupla teraszos, a kényelem és a luxus kombinációja, amelyre évek óta vágytak.

Kertjében kék medencével és egy többszáz éves olívafával Spanyolország egyik kedvenc üdülőhelyén, Sitgesben található ez a 243 négyzetméteres új építésű családi ház, amelyet olyan józansággal terveztek, ami ritkaság a luxusépítészetben.

Minden helyiség tökéletesen illeszkedik a nagycsalád méretéhez: az emeleten öt hálószoba, három fürdőszoba, a földszinten pedig egyetlen, összefüggő nagy belmagasságú közösségi teret találunk konyhával, nappali-étkezővel, home office-al. Amerre csak nézünk, a lekerekített formák és lágy ívek viszik a prímet, ami alól a gyermekszobák sem kivételek: az „én kis hercegnőm vagy bajnokom, aki mindent megérdemel” szakaszon a szülők már túljutottak, a lakberendezőknek nem kellett a gyerekszobákat mini vidámparkokként vagy pilótafülkeként kialakítaniuk. Berendezésüket szinte spártai megközelítéssel oldották meg: legyenek elég szépek, de ne annyira, hogy a gyerekek soha ne akarjanak kirepülni a fészekből. Bár a tervezők nem hiszik, hogy létezne egy annyira szigorú belsőépítészet, amely katalizálhatja a gyerekek emancipációját, a programszerű józanság és formai takarékosság fonalán haladva a ház összes többi helyiségét is hasonló visszafogottsággal oldották meg, nem lemondva a kényelemről vagy a szépségről.

Mindenütt egységes falburkolatokkal, szaniterekkel találkozni, ugyanígy jártak el az asztalosmunkákkal, a világítástechnikai és elektromos szerkezetekkel, a méretre gyártott és beépített bútorokkal, sőt, a kárpitok tervezésével és stílusával is, kivéve néhány egyedi, dekoratív darabot, mint a fonott bútorok, áttetsző vászonfüggönyök, buklés textilek, amelyek sajátos karaktert kölcsönöznek a helyiségeknek.

A textúrák, formák és színek nem akarják lefedni a legújabb piaci és a technológia kínálat végtelen repertoárját, korlátozottak és koncentráltak, ezzel is erősítve a ház stiláris egységét, a benne élők személyiségét. A lakók tavasztól késő őszig munka után órákat töltenek a kertben és a teraszon, s régi álmuk vált valóra a medencével is, amelynek partján hűsölve a nyaralás élményét élhetik át nap nap után.

Az Egue y Seta egy barcelonai székhelyű belsőépítészeti stúdió, amelyet Daniel Pérez és Felipe Araujo vezet. A stúdió filozófiája a funkcionalitás, az esztétikum és az élhetőség tökéletes harmóniáján alapul. Gyakran alkalmaznak kreatív megoldásokat, hogy ügyfeleik számára egyedi és személyre szabott tereket hozzanak létre. Egue y Seta www.egueyseta.com

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop