Budapesti ingatlanok: külső vagy belső kerületbe költözzünk

Budapest ingatlanpiacának folyamatos változásai komoly dilemmát jelenthetnek azok számára, akik a fővárosba költözésen gondolkodnak. A belső és külső kerületek között nagyobb különbségek is lehetnek, főként a közlekedés, bevásárlási és kikapcsolódási lehetőségek tekintetében. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amiket érdemes figyelembe venni a döntés meghozatala előtt.

Forrás: canva.com

Belső kerületek – a város szíve

  • Elhelyezkedés és közlekedés
    A belső kerületek, mint például az V., VI., és VII. kerületek, Budapest gazdasági és kulturális központjában helyezkednek el. Itt találhatók a főbb turisztikai látványosságok, számos cég székhelye és számtalan étterem, színház, mozi és szórakozási lehetőség. A tömegközlekedés kiváló: metrók, buszok és villamosok biztosítják, hogy könnyen eljussunk egyik helyről a másikra.
  • Ingatlanárak
    Budapest szívében főként felújított, történelmi jellegű épületek jellemzőek, ami nem biztos, hogy mindenki számára vonzó lehetőség, ezzel együtt az eladó ingatlan árak jellemzően igen magasak. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a belvárosból metróval vagy hévvel könnyen elérhető, kicsit kintebb lévő Csepel vagy éppen Újpest eladó lakás tekintetében még megfizethetőbb környékek.
  • Életminőség
    A belső kerületek pezsgő életet kínálnak, de ez gyakran jár magas zajszinttel és forgalommal. Parkolási nehézségek is előfordulhatnak, amelyek nehezíthetik a mindennapokat.

Forrás: canva.com

Külső kerületek – tágas és nyugodt környezet

  • Elhelyezkedés és közlekedés
    A külső részek, mint a XVI., XVII., vagy XXII. kerületek, távolabb esnek a pesti belvárostól, és bár BKK-val innen is bejuthatunk a központba, de ez hosszabb időt vesz igénybe. Az éremnek viszont ez esetben is két oldala van: és mivel jellemzően nyugodtabb, kertes házas övezetekről beszélünk, a családosok számára jó választás lehet, hiszen több a zöld terület.
  • Ingatlanárak
    Itt alacsonyabbak az ingatlanárak, és több a nagyobb alapterületű lakás vagy családi ház, ami jobb ár-érték arányt kínál.
  • Életminőség
    A külső kerületekben általában alacsonyabb a zajszint és kevesebb a forgalom, ami nyugodtabb, családbarát környezetet biztosít. A nagyobb parkok és játszóterek ideálisak a gyermekes családok számára.

Döntési szempontok

A választás során érdemes mérlegelni a személyes igényeket és életmódot és persze az anyagi lehetőségeket. A belső kerületek ideálisak lehetnek azok számára, akik a nyüzsgő városi életet keresik. Ezzel szemben a külső kerületek tökéletes otthont nyújthatnak azoknak, akik nyugodt környezetre és több térre vágynak kedvezőbb áron.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop