Hogyan újítsuk fel a fürdőnket?

A fürdőszobát sokszor nem divatból újítjuk fel, hanem mert egyszerűen nem lehet tovább elodázni. Lehet ennek oka beázás, a gépészeti vagy a villanyhálózat elavulása vagy a burkolatok, szaniterek, csapok tönkremenetele, avíttsága. Ehhez azonban mindenképpen zsebbe kell nyúlni, mert bár mindent megoldhatunk házilag, DIY módszerekkel, de az anyagköltséggel akkor is számolni kell. Nem kell egyből több milliós összegre gondolni, használtan is beszerezhetünk sok mindent jó állapotban, nem is kell feltétlenül le- és elbontani mindent, a csempét például elfedhetjük korszerű burkolatokkal vagy festékekkel.

JUB

Lágyuljunk el!

A világos, pasztellszínű fürdők remekül mutatnak világos fával kombinálva. Nem feltétlenül szükségesek mindig erős kontrasztok ahhoz, hogy egyedi fürdőszobánkban kellemes térélmény legyen. Néha pár jól összeválogatott fakó árnyalat is kellő ritmust ad egy térnek, főleg, ha érdekes tárgyakat és jól irányzott súrlófényeket csempészünk köréjük.

NEOLITH

Fessünk ki!

Egyre nagyobb teret hódít a csempe nélküli fürdőszoba trendje, és ennek megvalósításához – azaz a csempék teljes körű kiváltására – egyes festékgyártók komplett rendszermegoldást kínálnak. Igen, jól látjuk a képeken, hogy a csempét teljesen elhagyhatjuk a fürdőből, de még a zuhanyozóból is! Ha mégis a kerámialapok mellett döntünk, jó tudni, hogy léteznek gyártók, melyeknek vannak színre keverhető fugázóanyagaik, így végeredményül viszonylag nyugodt, homogén felületeket kapunk.

BENJAMIN MOORE

Színezzük át!

A csempe nélküli fürdőszobákban a festékipar rendszeranyagaival 3D plasztikus felületek is kivitelezhetők, illetve tetszés szerinti színűek lehetnek a falak, a mennyezet és a padló is. Sőt, ha a régi csempés felületekbe szeretnénk új életet lehelni, akár felül is dekorálhatjuk ezekkel az anyagokkal, anélkül hogy a csempék leverésével rengeteg hulladékot és koszt teremtenénk.

JUB

DULUX

Csak vidáman!

A lakást puha, meleg árnyalatokkal színezve, számunkra kedves mintákkal tarkítva, kedvenc tapintású felületeinkkel bevonva még a legzordabb adottságú otthonban is jól érezhetjük magunkat. A természetes alapanyagú bársony, pamut és lenvászon akár lakástextilen, akár falon is jól mutat.

CASAMANCE

Relaxáljunk zöldben

A felújításhoz nem árt egy kis zöld is, ugyanis a felújítással általában a mi testilelki megújulásunk is a cél, ehhez pedig mindig jól jön egy kis zöld szín, ráadásul most éppen divatos a biofil dizájn is. A biofil dizájn egyet jelent a sok növény használatával a terekben: vágott virág, száraz virág, cserepes növény, vagy növényfalak formájában, utóbbiak lehetnek a falon, de akár a mennyezeten is. A nyugalom ilyen esetekben garantált, még akkor is, ha némi mintát, kontrasztot vagy bohém hangulatot viszünk a helyiségbe.

STROHMTEKA

Figyeljünk a részletekre!

A fürdőszoba alapfelszereltségei a szaniterek és csapok, illetve elengedhetetlen a tükör és a világítás. Nem kell azonban ezeknek az összetevőknek pusztán funkcionálisnak lenniük. Egy mosdó, egy kád, egy csap vagy egy tükör már önmagában is lehet egy-egy műalkotás, összehangolásukkal pedig igazi ékszerdobozt alakíthatunk ki. Olyan enteriőrt, ahol nem a csempe az úr, sőt, akár ki is hagyhatjuk a tervezésből!

ARDIENTE

Ékszerezzük fel!

Tegyük csinossá fürdőszobánkat metál tapétával, dekorfalfestékkel vagy egy csodaszép csillárral, mutatós faliképpel. A dekorációs tárgyak a polcokon szintén varázslatossá teszik a helyiséget, főként, ha aranyfényű ledcsíkokkal még meg is világítjuk őket. Használjunk matt, selyemfényű vagy semleges fényes háttereket, hogy még jobban mutassanak, kiütközzenek, tündököljenek ezek az „ékszerek”.

STROHMTEKA

Top 5 trend

  • Amennyiben módunkban van szabadon álló kádat betervezni, úgy azt válasszuk, de a félig szabadon álló, falhoz tolható, három oldalán nyitott verzió is remek megoldás, főként szabadon álló csappal kombinálva. A szabadon álló mosdó szintén nagy divat, ilyenkor azonban gondoskodni kell a fürdőben egy különálló szekrényről is.
  • Egy falnak támasztott létrapolc vagy egy szekrénnyel kombinált létra szintén izgalmassá varázsolja a helyiséget.
  • Egy-két apró lerakóasztal a fürdőben fürdőszobai kiegészítőkkel, vázával, dekorációs tárgyakkal szintén nem nagy beruházás, viszont az enteriőrön óriásit változtathat, főleg, ha egy-két képet is teszünk a falra.
  • Ékszerszerű lámpákkal és falikarokkal igazán divatossá tehetjük fürdőnket. Egyáltalán nem fontos, hogy a lámpák egy családból legyenek, sőt! Akár még a fémek színe is lehet különböző, akárcsak a csapok és egyéb fém kiegészítők esetében.
  • Okos megoldásokkal szintén feldobhatjuk, megreformálhatjuk a lakásunk eme apró szentélyét.

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop