Nyári idill markáns vonalakkal

Izgalmas és jól használható, ugyanakkor esztétikus terek megvalósítását kérték vendéglátóink Halász Gabi lakberendezőtől. A tervező a színek és a formák karakteres kontrasztját kihasználva sokoldalú otthont alkotott számukra.

Különlegesen szép környezet veszi körül vendéglátóink óbudai otthonát: egyfelől a budai erdő, másfelől egy ápolt kert, dús növényzettel. A 130 négyzetméteres családi ház kialakítása során a kétgyermekes házaspárnak határozott elképzeléseik voltak a színek és a formavilág tekintetében, Halász Gabi lakberendező pedig mindehhez jól használható, harmonikus, egymással szoros kapcsolatban álló tereket alkotott.

A családi ház enteriőrjének hangulatát alapvetően meghatározzák az erős kontrasztok, a sötét és a világos színek dinamikája. A konyhával és étkezővel egy légterű nappaliban a sötétbarna, fakeretes, egyedileg tervezett bútor a meglepetés erejével hat a vajszínű kanapéval szemben. A ház egyik erőssége a térszervezés. Remek a konyha-étkező elrendezésére, jó kialakításának köszönhetően a főzésnek, tanulásnak, játéknak és a munkának is egyszerre nyújt teret ez a placc, a család éppen ezért nagyon szereti. Mivel Gabi már a kezdetek kezdetén bekapcsolódott a tervezésbe, a belső falak és a nyílászárók átgondolására is lehetősége volt. Így nyílt alkalom az étkező ablakbeülőjének megtervezésére, illetve az emeleti alaprajz módosításával egy gyereknappali került az emeleti közlekedőrészbe. Míg a földszinten a férfiasabb jelleg uralkodik, az emelet inkább feminin hangulatú. Íves, finom részletek jelennek meg a szülők hálószobájában, ahol egy látványos tapéta került a fókuszba. A hálóból egy kicsiny, privát fürdőszoba nyílik, a két tér összetartozása erősíti az intim jelleget. A gyerekek személyiségéhez szabta a tervező a szobájukat, és fontos szempont volt az is, hogy a nyüzsgő külvilág után egyszerű, letisztult tér fogadja őket. A kisfiú nagyon aktív, az ő birodalmában ezért bőséges hely jutott mozgásra és játékra, a kreatív, művészi vénával megáldott kislány igényeit pedig a nagy felületű, tágas, falsík mentén futó asztal szolgálja. A két gyerekszobához egy kényelmes nappali, valamint fürdőszoba is csatlakozik.

Akárcsak a ház egészét, a kertet is egy modern családra szabták. A terasz közvetlenül kapcsolódik a nappalihoz, ahonnan lépcsősoron jutni a kétszintes kert alsó, akár focizásra is alkalmas szintjére, fönt pedig a medence és a pihenőrészek kaptak helyet. Semmi nincs túlgondolva, mégis minden igénynek megfelel.

Hogy bútorokat vásároljunk lakásunkba, nem tűnik bonyolult feladatnak, ám az eltelt évek azt bizonyították számomra, hogy a harmonikus, igazán nagybetűs OTTHON kialakításához ennél több kell. A tervezési folyamat egyik legfontosabb része a térszervezés, a logikus, funkcionális, átlátható, a tágasság érzetét keltő terek kialakítása.
Halász Gabriella
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop