Minden negyedik embert érintett már háztartási vízkár

Tízből négy ember ázott már el Magyarországon. No, nem az esőtől, hanem a háztartási gépekből vagy csőtörésből kifolyó víz miatt. A tűzesetek mellett az otthonukat elöntő víztől tartanak a legtöbben; ki így, ki úgy próbál védekezni.

A legtöbb lakástulajdonos kézzel elzárja a gáz és vízcsapokat, amikor elutazik, egy komolyabb vízszivárgás ugyanis jelentős anyagi kárt okozhat nemcsak a saját ingatlanunkban, hanem az alattunk lakókéban is. A Resideo felmérése szerint tízből négy embert öntött már el a víz az otthonában, és minden harmadiknál jelentős volt a kár.
A csapok kézi elzárásánál ma már létezik kényelmesebb megoldás arra, hogy megvédjük az értékeinket és ingatlanunkat akkor is, ha éppen nem vagyunk otthon. A Resideo L1 Wi-Fi-s vízszivárgás- és fagyveszély-érzékelő segít megakadályozni, hogy a vízszivárgás jelentős anyagi kárt okozzon az ingatlanban, vagy a csövek a téli időszakban elfagyjanak. Naplózza a páratartalmat és a hőmérsékletet is.

A Resideo L1 érzékelő – mivel kisméretű és ceruzaelemmel működik – könnyen telepíthető minden olyan helyre, ahol vizesblokk vagy háztartási készülék van, amiből víz szivároghat, például fürdőszoba, mosókonyha, konyha, kazánház. Telepíthető akár társasházi strangokban is és a pincékben, nyaralókban, hétvégi házakban is hasznos szolgálatot tehet.
Az érzékelőt a háztartási készülékek – mosógép, mosogatógép, vízlágyító, hűtőszekrény – mellé helyezhetjük, de a csomagban lévő 1.5 méter hosszú érzékelő kábelt akár a csövekre is lehet tekerni. Ha vízszivárgás történik az érzékelő helyben is riaszt, illetve értesítést küld wifi hálózaton keresztül a lakóknak és/vagy a közös képviselőnek a Resideo okostelefon alkalmazásban. Ha az ingatlanban a Resideo L5 motoros szelep is telepítve van, vízszivárgás érzékelése esetén automatikusan elzárja a vízellátást az ingatlanban, megelőzve így a további jelentős kárt.

A Resideo L1 vízszivárgás- és fagyveszély-érzékelő okostelefonos értesítésekkel és helyszíni jelzéssel figyelmeztet a vízszivárgásra vagy fagyveszélyre. A Resideo L5 vízszivárgás elzáró szelep automatikusan elzárja a ház vízellátását, ha a saját érzékelője jelez, vagy bármelyik, hozzá párosított Resideo L1 vízszivárgás-érzékelőtől jelet kap. A két termék együtt, a Resideo Smart Home alkalmazáson keresztül összekapcsolva, egy komplett vízszivárgás-kárelhárító rendszert alkot.

További információ a Resideo új L sorozatáról ITT!

 

 

www.resideo.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop