Az autoszenzoros Bauknecht kombi gőzpárolóval több tápértéket, vitamint és ásványi anyagot őriznek meg az elkészült fogások, ezért vitathatatlanul egészségesebbek a fogások. De vajon ízletességben is felveszik a versenyt a hagyományosan készített ételekkel? A „lehet-e finom, ami egészséges” kérdésre csattanós választ ad a Bauknecht prémiummárka beépíthető kombi gőzpárolója.
Az egyik legegészségesebb főzési eljárás bizonyítottan a párolás, amely gyakran a diétás étkezéseknek is az alapja. Persze a hagyományos sütéssel készült ételek nyújtotta élvezetekről a párolt fogások esetében többnyire le kell mondanunk. Legalábbis eddig le kellett! A Bauknecht ECTM 8145/1 PT kombi gőzpároló ugyanis sikerrel oldja fel ezt az ellentmondást. A benne készült ételek döntően párolódnak, ám a készülék hátsó falán elhelyezett fűtőszálak segítségével kívül ropogósra is süthetők, míg az őket átjáró gőztől belsejük tápanyagokban és vitaminokban gazdagon zamatosak maradnak. Miután a pároláshoz só vagy zsiradék használata is kevésbé szükséges, mint a hagyományos sütéshez, érezhetőbbé válik az alapanyagok; a zöldségek, a húsok eredeti, természetes íze, sőt színe is, így az elkészült étel látványnak sem lesz utolsó. A gőzben párolt tészta a vízben ázotthoz képest sosem túlfőtt vagy ragacsos, a húsok – miután nem veszítenek saját levükből – nem száradnak ki, így szaftosabbak lesznek. A párás közegben a zöldségek ropogósak, frissebbek maradnak.
De van-e szánalmasabb látvány egy szétfőtt, pépesre párolódott ételnél? Persze a cipőtalp keménységű, kiszáradt falatok sem jelentik az étkezés csúcspontját, pedig ez gyakran megesik, ha a már elősütött vagy félkész termékeket túlmelegítjük. Nos, ezek azok a hibák, amelyek kiküszöbölhetők a Bauknecht kombi gőzpárolóval! A készülék ugyanis az autoszenzor technológia segítségével állandóan érzékeli a sütőtérben a gőz erejét, mennyiségét és hőmérsékletét, és ezt automatikusan hozzáigazítja az étel ideális elkészítéséhez. A gőzhasználat optimalizálásával ugyanakkor a sütési idő is lényegesen lerövidül a hagyományoshoz képest.
A nagyméretű, 34 literes sütőtér, a párolási és sütési technológiák kombinációja, valamint az étel megfelelő elkészítését biztosító automatikus érzékelés arra ösztönzi a tapasztalt háziasszonyokat, hogy bátran próbáljanak ki új recepteket és ételvariációkat, a kezdőknek pedig biztonságérzetet ad, hiszen lehet rá számítani, hogy a Bauknecht kombi gőzpárolóban készült étel nem fog csalódást okozni.
Ráadásul ez a Bauknecht-készülék nemcsak „okos, de szép is”. Esztétikummal párosuló, ergonomikus kialakítását, letisztult vonalvezetését, ujjlenyomatmentes nemesacél kivitelét tavaly az egyik legrangosabb termék-dizájndíjjal, az IF PRODUCT DESIGN-nal jutalmazták.
Hozzászólások