Hozzávalók 4 személy részére:
2 nagy egész csirkecomb, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 10 dkg rizs, 10 dkg zöldborsó (fagyasztott), 20 dkg burgonya, olaj, 1 gránátalma, 1 teáskanál őrölt kurkuma, só
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, lereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a római köményt, a paprikát, a sót és az olajat, összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a húst. A befűszerezett combokat hőálló tálba tesszük, és az előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük. Közben a rizst lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A megtisztított burgonyát kis kockákra vágva kevés olajon serpenyőben, fedő alatt puhára sütjük. A csirkecombokról leszedjük a húst, és a megsült burgonyához adjuk, belekeverjük a megfőtt rizst, a fagyasztott borsót, megsózzuk, rászórjuk a kurkumát, és az egészet jól összesütjük. Tálalásnál rászórjuk a gránátálma magját.
Hozzászólások