Sárgabarackos linzertorta dióval



sargabarackoslinzertortadioval 720

Hozzávalók:
150 g vaj, 50 g cukor, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor, 250g liszt, 50 ml barnarum (1-2 ek vízzel helyettesíthető), 100 g sárgabaracklekvár, 5 dkg dió, 1 tojás fehérje, 50 g cukor

A tésztához az alkotóelemeket (liszt, vaj, cukor, vaníliás cukor, rum) összegyúrjuk egy robotgép segítségével, folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük minimum 30 percig. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben a tésztát 0,3-0,5 mm vastagra kinyújtjuk, kivágunk belőle egy nagy téglalapot, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, úgy, hogy a széleken 2 cm-es sávot szabadon hagyunk. A tészta szélét felhajtjuk (nem a lekváros részre, hanem a szabadon hagyott sávra) és villával megnyomkodjuk. A maradék levágott tésztát összegyúrjuk, és csillag vagy más formákat szaggatunk belőle, és elszórtan a tészta tetejére helyezzük. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Másnap tálalás előtt a tojásfehérjét a cukorral és a pár csepp citromlével kemény habbá verjük, habzsák segítségével kidíszítjük a pitéket, szakácsfáklyával megkaramellizáljuk a habot, és tálaljuk. A süti hűtőben 1-2 napig tárolható.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop