Hozzávalók 4 személy részére:
8 csomag retek, 1 kg csirkecomb, 2 evőkanál tikkamasala indiai fűszerkeverék, 1-2 teáskanál só ízlés szerint (amennyiben a fűszerkeverék nem volt sós), 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, petrezselyem a tálaláshoz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben a fűszerkeveréket összekeverjük a sóval és olajjal, belereszeljük a fokhagymát. Bedörzsöljük vele a szárazra törölt csirkecombokat, majd egy tepsibe téve alufóliával lefedjük, és 40 percig sütjük. Miután a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, és hozzáadjuk a megtisztított és kettévágott retket, meglocsoljuk a kisült zsírral, és további 30 percig sütjük lefedés nélkül. Ha a retek nem fér el a tepsibe, tegyük kisebb hőálló tálba, locsoljuk meg egy kis szafttal, s külön süssük meg. Miután elkészült az étel, azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk durvára vágott petrezselyemmel, és friss salátát is adhatunk hozzá.
Hozzászólások