Hozzávalók 4 fő részére:
50 dkg karfiol, 20 dkg sárgarépa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 cm-nyi gyömbér, 2 szál ázsiai citromfű, 2-3 teáskanál zöld currypaszta, fél teáskanál őrölt kurkuma vagy 2 cm-nyi friss kurkumagyökér, 5 dl kókusztej, 1,5 liter víz, só
Az apróra vágott hagymát fedő alatt kevés olajon megpároljuk, a fokhagymát és gyömbért megpucoljuk, lereszeljük, a citromfüvet kettévágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a répát meghámozzuk és felkarikázzuk. A lereszelt fokhagymát és gyömbért, a kurkumát, illetve a currypasztát a megpárolt hagymához adjuk, és jól összekeverjük. A lábasba tesszük a répát és a karfiolt, majd az egészet felöntjük vízzel, sózzuk, és fedő alatt 30 percig főzzük. Ezt követően beleöntjük a kókusztejet, ha szükséges, még ízesítjük sóval, esetleg currypasztával, és további 20 percig főzzük alacsony hőfokon fedő alatt. Tálalásnál friss zöldfűszerekkel, kevés limelével, chilivel tálaljuk.
Hozzászólások