Diós rakott lila káposzta



diosrakott lilakaposzta 720

Hozzávalók 4 személy részére:
1 közepes fej lila káposzta (a legjobb az, amelyiknek vannak szélső levelei), 100 g rizs, 100 g vöröshagyma, 100 g dióbél, 2-3 evőkanál olívaolaj, 100 g sajt, 200 ml tejföl, 1 gerezd fokhagyma, Tálaláshoz tejföl, petrezselyemzöld

A rizst bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát a dióval együtt olajon egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, és azt is átsütjük. Sózzuk ízlés szerint. A lila káposztát leveleire bontjuk, kivágjuk a torzsáját, és forrásban lévő vízben egy percig minden levelet átfőzünk, leszűrjük, és fele részével kibélelünk egy hőálló tálat. Ráhalmozzuk a rizses keveréket, befedjük a maradék káposztával. A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel, a reszelt fokhagymával, enyhén megsózzuk, és ráöntjük a káposzta tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük, és még melegen tálaljuk tejföllel, aprított zöldfűszerekkel.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop