Padlizsán „pizza” camembert sajttal



padlizsanpizzacamembert 720

Hozzávalók 4 személy részére:
2 db padlizsán, olívaolaj, 2 dl paradicsompüré,1 kisebb fej vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfű, 25 dkg camembert sajt, só, bors

A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverésen. A padlizsán szárát levágjuk, és hosszában 4 egyforma vastag szeletre vágjuk. Meglocsoljuk olajjal, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt puhára és enyhén pirosra sütjük. Ezalatt a paradicsompüréből szószt készítünk: az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés sót, és 15-20 perc alatt magas hőfokon sűrűre főzzük. A megsült padlizsánszeleteket kivesszük a sütőből, és megkenjük a paradicsomszósszal. A tetejére szeletelt camembert sajtot teszünk, és a sütőben további 10 perc alatt készre sütjük. Frissen őrölt borssal ízesítjük a tálalás előtt.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop