2 db narancsos – citromos jégkrémhez:
2 dl frissen facsart narancslé, 1 dl frissen facsart citromlé
A frissen facsart gyümölcsleveket összekeverjük, és a jégkrémkészítő formába öntjük. Egy napra fagyasztóba tesszük a fogyasztás előtt.
2 db kókuszos – ananászos jégkrémhez:
2 dl ananászlé, 1 dl kókusztej, 1 lime leve
A kókusztejet, az ananászlevet és a lime levét botmixerrel összekeverjük, és a jégkrémkészítő formába öntjük. Fagyasztóban egy nap alatt megfagyasztjuk.
Fahéjes répalé
3 dl répalé (kb. 400-500 g répából), 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál cukor
A répalevet, a fahéjat és a cukrot botmixerrel összekeverjük, és jégkrémkészítő formába töltjük. Fagyasztóban egy napig fagyasztjuk fogyasztás előtt.
Hozzászólások