Hozzávalók 2 személy részére
– 1 evőkanál kókuszzsír
– 250 g zöld spárga
– 400 g zsenge tök, gyalulva
– 2 marék spenót
– 1-2 gerezd fokhagyma
– 1 kisebb csokor kapor
– 1 evőkanál őrölt pirospaprika
– só
– 250 g natúr görög joghurt
– opció: citromlé
A spárga alsó fás szárát levágjuk (ezt ehhez az ételhez nem használjuk fel), a maradék részt kisebb darabokra vágjuk, felaprítjuk a kaprot. Serpenyőben az olajat felmelegítjük, és a spárgát belehelyezzük. 3-4 percig sütjük, majd hozzáadjuk a tököt is. Megsózzuk, megpaprikázzuk, 5 percig fozzük, hogy a tök megpuhuljon egy kicsit, végül hozzákeverjük a kaprot is. Ezalatt a spenótot megtisztítjuk, ha nem bébispenótot használunk, a szárát lehúzzuk a levelekről. Mosás és darabolás után hozzáadjuk a tökhöz, és pár percet pároljuk. Amikor a spenót is összeesett, ráöntjük a zöldségekre a görög joghurtot és összefőzzük. Kezdetben a joghurt meghígul, de a főzés során besűrűsödik. Belereszeljük a fokhagymát, átkeverjük, ha szükséges, sózzuk, és ha nem elég savanykás, csavarunk rá egy kis citromlevet. Melegen tálaljuk!
Hozzászólások