1. A munkapult magasságát igazítsuk a testmagasságunkhoz! Az alsó elemek 10 vagy 15 cm-es lábakkal is kérhetők, így válasszuk ki azt, amellyel kényelmesebbek a mindennapi munkafolyamatok.
2. A hűtőnél a kipakoláshoz, a mosogató és a tűzhely között az előkészítéshez érdemes minimum 30-40 cm helyet megtartani.
3. Vegyük figyelembe, mennyi tányér, edény, pohár stb. elhelyezésére van szükségünk, és ehhez mérten válasszuk ki a tároló helyiségeket.
4. Nehezen elérhető sarkok kedvelt kiegészítői a forgókosarak, amelyek praktikusak serpenyők, műanyag keverőtálak tárolásához.
5. Ha két szemben lévő falra vagy „U” alakú konyhát tervezünk, az ajtók és a sütő kényelmes kinyitásához az elemsorok között minimum 80-90 cm hely maradjon.
6. A világítás különösen a munkapultnál fontos, hogy az előkészítés élmény legyen.
7. Egy kerekeken gördülő asztallal a teret bármilyen alkalommal könnyedén átalakíthatjuk, csak étkezésnél fixáljuk a görgőket.
8. A munkapulthoz stabil és erős anyagot válasszunk, mert felületének mindent ki kell bírnia (a fa nagyon sérülékeny).
9. Falakkal zárhatunk és szeparálhatunk, de falbontással nyithatunk is a térre, szabad áramlást engedve a pozitív energiáknak.
További tippek az RS Bútor facebook oldalán olvashatóak.
{gallery}images/stories/aktualis/2013_02/rs{/gallery}
Hozzászólások