3+1 hasznos tipp műfű vásárláshoz

Új luxus – rozsdamentes acél konyhabútorokkal
KIKA helyett XXXLutz áruházak
A közösségi iroda használatának pozitív hatása

A szép, természetes kertek egyik legfőbb sajátossága a zöld, egybefüggő gyepszőnyeg. Ahhoz azonban, hogy a fű a legszebb formáját mutassa, igen sok gondozásra van szüksége. Mai rohanó világunkban sajnos a legtöbbünknek nincs elég ideje ehhez — vagy egyszerűen csak nem szeretnénk a kevés szabadidőnket munkával tölteni.

Annak érdekében, hogy kertünk a hosszú munkanap utáni kikapcsolódást és ne az extra munkát jelentse, érdemes lehet alternatív megoldást keresni. De mi az, ami képes lehet pótolni a természetes fűszőnyeget, mégsem igényel gondozást? A válasz nem más, mint a műfű!
Korábban a műfüvekről az a hír járta, hogy felforrósodnak, nem eresztik át megfelelően a vizet, vagy egyszerűen csak mesterséges hatást keltettek. Ezek azonban mára — a mai modern gyártási technológiáknak köszönhetően — teljesen megváltoztak. Ám ahhoz, hogy a műfű képes legyen pótolni a valódi gyepet, minőségi terméket kell vásárolnunk.
Mire érdemes odafigyelni a műfű választásakor? Íme, a legfontosabb szempontok a műfű vásárlásakor.

1. Válasszunk az igényeinknek megfelelően!
Az első és legfontosabb szempontot az igényeink, és azok kielégítése jelenti. A műfüvet ma már rengeteg helyen használhatjuk, legyen az akár:

 • kert
 • terasz
 • erkély
 • sportpálya
 • játszótér

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen műfüvet választunk, hiszen egy sportpálya teljesen más felépítésű, kinézetű és tulajdonságú terméket kíván, mint például egy fedett terasz.
Ezek alapján a legfontosabb műfű kategóriák:

 • Otthoni használatra szánt— ide szép, esztétikus, stílusos műfüvet érdemes választani.
 • Kutyabarát — ezeknél a vízáteresztés, a könnyű tisztíthatóság és a kényelem a fontos.
 • Játszótéri alapnak szánt — itt igen fontos a biztonság, a csúszásmentesség, valamint a környezetvédelem.
 • Sportpálya — ekkor a strapabíróság és a tartósság lesz a legfontosabb szempont.

Amire azonban minden műfűnél szükségünk lesz, az nem más, mint a kényelem.

2. Fókuszban a kényelem
Akármelyik előbb felsorolt termékfajtát is választjuk, a kényelem mindig a legfontosabb szempont marad, hiszen minden termék aktív használatra lett tervezve. Otthon például az egész család rajta pihen, a játszótereken a gyerekeknek nem szabad, hogy égesse a lábát. Ahol háziállat van, ott fontos, hogy a család kedvencei ugyanolyan jól érezzék magukat rajta, mint egy valódi gyepen. A sportpályákon pedig meg kell felelnie az előírt szabályoknak (pl.: fűmagasság), hogy a játék kényelmesen és akadálymentesen folyhasson rajta. A műfűnél tehát rendkívül fontos, hogy amikor kell, puha legyen — adott esetben viszont tartós, strapabíró és rugalmas felületet alkosson. Mindezt pedig hosszú távon is meg kell tartania!

3. Gondozásmentes megoldás
A műfű egyik legfontosabb előnye a valódi gyeppel szemben az, hogy teljesen gondozásmentes — csupán egyszer kell telepíteni, és hosszú évekig csodálhatjuk, használhatjuk. A piac legjobb termékei ma már akár 15 éves élettartammal is rendelkezhetnek — ezt pedig akár 8-10 éves UV- és időjárásálló garanciákkal fejelik meg a megbízhatóbb gyártók. A modern műfüvek emellett valósághűek is, és azok is maradnak — évek múltával sem színeződnek, fakulnak, kopnak vagy kopaszodnak. Amennyiben pedig fontos számunkra az egészség, akár olyan termékeket is választhatunk, amelyek környezetbarát módon lettek kialakítva, ezáltal nem tartalmaznak mérgező anyagokat, nehézfémeket, ólmot, kadmiumot vagy poliuretánt. Ahhoz, hogy az általunk kiválasztott termék mindezeknek, illetve a korábban említett feltételeknek is maradéktalanul megfeleljen, megbízható, hiteles márkától kell vásárolnunk.

+1: Megbízható, hiteles márka
Itthon az egyik piacvezető nem más, mint a Holland Pázsit, akinek a neve mindenkinek ismerősen csenghet — a márka nagyon sokat tett ugyanis azért, hogy a műfüvek itthon is elterjedjenek és biztonságossá, megbízhatóvá és természetessé váljanak. Közel egy évtizede színesítik a kerteket, teraszokat, erkélyeket, játszótereket, sportpályákat és egyéb helyeket (például köztereket, valóságshow helyszíneket, élményfürdőket) — termékeik a hazai piacon a legmagasabb minőségbe tartoznak. Nem csoda, hiszen eredeti holland pázsittal és szabadalommal rendelkeznek, a piacvezető holland gyár kizárólagos képviselői. Amennyiben tehát egy teljesen gondozásmentes, mégis valósághű zöld szőnyeget szeretnénk vásárolni, a legjobb alternatíva kétségtelenül a műfű!

Képek forrása: hollandpazsit.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop