2024 lakástrendjei

A nagy üvegfelületek, a kint és bent összemosása, a természetes színek használata, a lágy formák és lendületes vonalak alkalmazása, az otthoni wellness-szolgáltatások, az ultramodern részletek, a kevert fémszínek, a helyi alkotások, termékek és a fenntartható darabok használata, az apró drámai részletek és a merész minták uralják majd a 2024-es lakberendezést. A trend szempontjából és természetesen számunkra is fontos, hogy nekünk kedves tárgyakkal vegyük körbe magunkat idén (is), mert ez segíti dopamintermelésünket, ami egyfajta állandósult örömérzethez vezethet.

Kare

Jub

Trendszínek vonzásában

Az idei trendszínek egyértelműen nyugalmunk megerősítését szolgálják. A kék és zöld hidegsége, a meleg színek hideg, visszafogott árnyalatai, a barackos púderrózsaszín, a fakó, fáradt és tört árnyalatok mind-mind lelassítanak bennünket. Az enteriőrökből a visszafogottság, a szelídség és a békesség sugárzik, még akkor is, ha kontrasztokkal teli. A drámai és túlzottan élénk színek hiánya, a természetből merített árnyalatok egyaránt idegrendszerünknek kedveznek, segítenek visszatalálni lelki békénkhez.

Hephaistos

A természet inspirációi

A természetből sok mindent meríthetünk: színeket, formákat, felületeket, anyagokat, de elsősorban harmóniát. A képek mindegyikéről egy-egy hangulat sugárzik, arról árulkodva, hogy készítőjüket milyen évszak, táj, napszak inspirálhatta, amikor létrehozta a terek színharmóniáját és anyaghasználatát.

NATURALii CONCEPT STORE

Pasztellbirodalmak

Sokan tervezik látványosan színesre, élénkre, kontrasztosra a gyerekszobákat, ami a csecsemők esetében indokolt is, hiszen az első hetekben színlátásuk korlátozott, és csak 30 cm-ig látnak élesen. Kisgyermekek esetében a huzamosabb ideig használt helyiségekben – főként a gyerekszobákban – már ugyanúgy praktikusabb a megnyugtató légkör. Mindegy, hogy milyen színt választunk, a lényeg, hogy kevés és lehetőleg tört árnyalatot válasszunk, és ezeket kombináljuk fehérrel és világos fával.

Benjamin Moore

Hűvös elegancia

A hálószobák jegeskék árnyalatai légiessé és megnyugtatóvá varázsolják egyes számú pihenőzónánkat. Az egész napos rohanás után vérnyomásunk és pulzusunk lecsökken, akaratlanul is megnyugszunk, feloldódunk a halványkék végtelenjében. Lefekvés előtt gondoljuk át másnapunkat, így eltűnik szervezetünkből a stressz, és a pihentető alvás után felkészülten ébredünk.

Ardiente

Visszafogottan

Visszafogottan is lehetünk merészek, így is kialakíthatunk olyan személyes tereket, ahol hosszútávon jól érezzük magunkat. A sok fehér vagy bézs, a természetes zöldek és barnák, továbbá a lágy rózsaszínek egyaránt szolid eleganciát sugároznak. Jobb azonban ezeket csak kis mértékben keverni, mert sokkal nyugodtabb az összhatás, ha kevés színnel teremtünk harmóniát. A lehetőleg egy vagy két színsorról származó árnyalatok fehérrel és kevés feketével kombinálva, ezüsttel, arannyal meghintve remek összképet adnak. Törekedjünk arra is, hogy a nyugalom érdekében mindig csak egy fő motívumot alkalmazzunk.

Hephaistos

Otthon is a természetben

A bemutatott példák nyomán remélhetőleg mindenkit meggyőztünk, hogy jobb minél több természetes alapanyaggal és természetből merített mintával berendezni otthonunkat. Biztosak lehetünk benne, hogy ezek megnyugtatják idegeinket, lelazítja testünket, és nemcsak ránk, de rokonainkra, barátainkra, azaz minden lakótársunkra és látogatónkra is hasonló hatást gyakorol az általunk létrehozott dizájn, a mi személyes oázisunk.

Kare

Puhameleg árnyaltokkal

A lakást puha, meleg árnyalatokkal színezve, számunkra kedves mintákkal tarkítva, kedvenc tapintású felületeinkkel bevonva még a legzordabb adottságú otthonban is jól érezhetjük magunkat. A természetes alapanyagú bársony, pamut és lenvászon akár lakástextilen, akár falon is jól mutat.

Top 5 trend

  • Nincs is jobb választás idén egy olyan tapétánál vagy lakástextilnél, amely egyszerre tartalmazza a jegeskék, a halványzöld, a pasztellrózsaszín és a bézs színeket, főként, ha ezek növényi motívumok formájában jelennek meg. Ehhez persze semleges színű bútorokat és kiegészítőket társítsunk!
  • A travertin mészkő már nemcsak a padlón és a falon, hanem kisbútorok képében is megjelenik, így fokozva tovább a természetes hatást a terekben.
  • Fontos trend idén a különböző fémszínek keverése, legyen az ezüst, arany, bronz, fehér vagy fekete.
  • Egy drámai, túlzó méretű csillárral igazán divatosak lehetünk 2024-ben, főleg, ha az látványos falikarokkal társul, amelyekkel még a konyhában is találkozhatunk.
  • A fehérre, bézsre festett padló és lambéria, a fehérre mázolt tartógerendák egyaránt légiessé és tágassá teszik a tereket, amelyek így a stresszmentességet növelik, de persze csak akkor, ha a természetes fát nem száműzzük otthonainkból.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop