15 perc a környezetért

Változik a garancia
Ellenőriztette a kéményt?
Mikor milyen terv szükséges –

Mindössze 15 percet kellene a használati útmutató tanulmányozásával tölteni ahhoz, hogy alaposan megismerjük a mosogatóprogramokat és a beállítási lehetőségeket. Így biztosak lehetnénk abban, hogy a mosogatógép minden alkalommal tisztára mossa az edényeket, és optimális a gép víz- és áramfogyasztása is.

 

 

A bonni egyetem az Electrolux megbízásából 160 német, olasz, svéd és angol háztartás bevonásával készített egy tanulmányt, amelyből kiderült, hogy a válaszadók 30 százaléka nem olvasta el a mosogatógéphez tartozó használati utasítást, míg a felhasználók 86 százaléka csupán egy vagy két mosogatóprogramot használ az átlagosan 5 elérhető programból. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy a szükségesnél több energiát is vizet használ. 

Az már bizonyított, hogy a gépi mosogatás víz- és energiatakarékosabb, mint a kézi mosogatás. Egy töltetnyi edény elmosogatásához átlagosan 2,5 kWh energiát és 103 liter vizet használunk el, ha kézzel mosogatunk, egy A energiaosztályú gép viszont csak 1 kWh energiát és 12 liter vizet fogyaszt. 

Az Electrolux Watersavings (http://www.electrolux.com/watersavings) oldala szerint Magyarországon 27 379 682 512 liter vizet spórolhatnánk meg, ha azok is mosogatógépet használnának, akik most kézzel mosogatnak. Ez a Balatonban lévő víz 1,5 százaléka.

A gépi mosogatás tehát már önmagában is sokkal takarékosabb, mint a kézi mosogatás, viszont a készülékek megfelelő használatával még tovább csökkenthető a környezetterhelés.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop