Rend és fény minimálban

A tulajdonosok semmit sem hoztak magukkal a régi lakásból, és a ház berendezésének kialakításához szakemberek segítségét kérték. A végeredmény pedig egy, a hatalmas térben megálmodott élhető és kényelmes otthon lett, ahol rend és fény uralkodik.

rendesfenyminibalban 720

A tulajdonosok éveken keresztül tervezték önálló otthonuk megteremtését, majd a ház építész terveinek elfogadása után a berendezés kialakításával a Think & Design Tervezőirodát, Eperjesi Zsuzsanna és Kovács-Lele Mónika lakberendezőket bízták meg.

– Nagyon örültünk, amikor rátaláltunk Ligetvári István építészre, aki tökéletesen megoldotta minden elképzeléseinket – meséli a tulajdonos. – A házunk 200 négyzetméteres, U alakú, kelet-nyugati tájolású. Úgy terveztük, hogy egy hatalmas, egybefüggő tér legyen az uralkodó, és az U két szárán helyezkednek el a kiegészítő helyiségek, mint a szülői háló, a hozzátartozó gardróbbal és fürdőszobával, a másik oldalon pedig egy dolgozószoba és egy háztartási helyiség. Köztük pedig kialakult egy szabadtéri intim tér, amelyet járólapokkal burkoltunk. Ide a későbbikben egy jaccuzzi kialakítását terveztük.

A ház egy részében lapos tetős, ahol az emeleti részen kapott helyet a nagyfiú 50 négyzetméteres tetőteraszos garzonlakása.

– A minimál stílust kedveljük, s határozott elképzelésünk volt a színekkel kapcsolatban is – a szürke, bézs és barna különböző árnyalatait álmodtuk meg az otthonunkban. Az összeállításban nagy segítséget és megerősítést kaptunk a lakberendezőktől. A kiegészítő színek tekintetében a kék különböző árnyalatait képzeltük el, valamint az ezüstöt, amelyet főként a tárgyak fényes-fémes anyagai jelentettek. A ház gyakorlatilag egy egybefüggő tér, ahol a bejárattól áttekinthető minden.

A konyha az első etap ebben a térben, az alapját egy ebédlőasztal határozta meg, amelyet egy konyhakiállításon fedeztünk fel. A Nonoart cég konyhatervezéssel is foglalkozik, így hát rájuk bíztuk a taupe magasfényű konyhabútor megvalósítását, konyhaszigettel, szürkített tölgy étkezőpulttal. Már akkor elkezdték a munkát, amikor még csak a falak álltak, s a lakberendezőkkel tökéletes harmóniában dolgoztak.

Az étkező fényben úszik, hisz a ház déli és északi fala hatalmas üvegajtókból és óriási ablakokból áll. Ékessége a térelválasztó fal, amelyet a konyha felől trükkös és tükrös, homorított greslapokkal burkoltak, eléje pedig egy lebegő tálalószekrény került. A nagyméretű antracit szürke gres padlóburkolat áttűnik a nappali szürkésbarna padlólapjaiba. S mint mindenütt a lakásban, megjelennek a kék árnyalatai az ezüst kiegészítőkkel – egy váza, egy dísztárgy vagy éppen a falióra képében.

  

A lakáskialakítás Eperjesi Zsuzsanna és Kovács-Lele Mónika munkája. A tervezők ötleteket, egyedi kialakítást kínálnak a megbízók életvitelének és stílusának figyelembevételével, partnerkapcsolataik keretében pedig biztosítják, hogy a megvalósításban első osztályú beszállítók és szakemberek vegyenek részt.

neni3

Eperjesi Zsuzsanna, Kovács-Lele Mónika
interior designer/lakberendezők
www.think-and-design.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop