Skandináv letisztultság

Vajon a modern skandináv lakás csak nagyvárosokban érhető el? Ezt a kérdést válaszolja meg a SALT Design két lakberendezője, Inez és Tünde, egy paksi lakáson bemutatva kreativitásukat.

skandinavletisztultsag 720

Budapesttől csaknem egy órára adott egy feltörekvő kisváros, Paks, benne egy még kisebb lakás, amelynek otthonná varázslásában mi voltunk a fő szervezők, azaz a Salt Design. Elképzelésünk pedig nem volt más, minthogy mindenki számára elérhetővé tegyük a tökéletes otthont, magazinba illő megjelenéssel. Bármilyen hihetetlen, de a képeken szereplő lakás egy panellakás, amely hosszas átalakítást követően vált lenyűgözővé. A 41 négyzetméter eredetileg konyhából, nappaliból, hálószobából, fürdőszobából és előtérből állt – a konyha annyira kicsi volt, hogy funkcióját tekintve akár egy egyedülálló számára is alkalmatlannak bizonyult –, ezért már a legelején egyértelmű volt: a fő cél élhetőbb tereket varázsolni! A cél megfogalmazása után egyik gondolat követte a másikat, így vált biztossá az amerikai konyhás nappali megvalósítása, és a régi kicsi konyha helyén egy gyerekszoba kialakítása. Ezt követően a fürdőszoba számított a következő nagy falatnak, ahol a főbb elemek áthelyezésére került sor, és a korábbi omladozó kádat leváltotta egy ide tervezett zuhanykabin. A megfelelő szakemberek felkutatása után nem volt más hátra, mint megvalósítani a megálmodottakat.

Az átalakítás legnehezebb része a panel fal merevsége volt, ami a kivitelező szakembereket sokszor megizzasztotta. A konyhába – ami a lakás legvilágosabb része –, egy nagy konyhasziget került, amelynél kényelmesen lehet étkezni is. A tér nappali részébe egy kisebb kanapé került, kellemes pihenést kínálva egy-egy munkanap után, és még színeiben is tökéletesen passzol a környezetéhez. Ebbe az amerikai konyhás nappaliba került a tárolás legfontosabb eleme, a gardróbszekrény, végigfuttatva a fal mellett, amely annyi rakodóteret ad, hogy egy kisebb család minden holmija kényelmesen elfér benne. A hálószobában egy visszafogottan elegáns, de mégis otthonos franciaágy található, amelyre szívesen térhet nyugovóra bárki egy fárasztó nap után. Összeségében nekünk, a Salt Design tagjainak ez volt az első nagy projektünk, amelynek végeredménye talán nem tűnik szerénytelenségnek, de nem mondható szokványosnak. Így az a fiatal pár vagy család, akinek ez lesz jövőbeli otthona, mindennapjaiban érezheti az egyedi otthon varázsát.

  

A SALT Design elkötelezett a minőség felé. Hivatásának tekinti a lakberendezési magazinokban látható szépséget az ingatlanpiacra vinni, legyen szó akár kiadásra vagy eladásra kínált ingatlanról.

skandinavletisztultsag portre

Salt Design
Blandl Inez, Rádonyi Tünde


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop