Új trendek a konyhában

A konyha rendületlenül központi szerepet játszik élettereinkben, így természetesen a trendekben is külön figyelmet szentelnek nekik. Ezek a trendek persze legtöbbször évekkel megelőzik az itthoni divathullámokat, de idővel hazánkba is eljutnak, begyűrűznek a divatos felületek, megoldások. A késlekedés oka leginkább az újítások, új anyagok, szerkezetek magas ára, később azután szinte minden olcsóbb kivitelben is piacra kerül, így már mindenki számára hozzáférhetővé válik.

fokuszban konyha201703 720

Különleges burkolatok 

Manapság egy konyha a legdrágább helyisége egy otthonnak, mert rengeteg alapanyag, vasalat, szerkezet, konyhagép szükséges hozzá. Ha az alapfelszereltség mellé ráadásul extrák is társulnak, akkor egy-egy konyha akár ékszerdobozzá is válhat. Ebben segítenek az igazi fa vagy fém burkolatok, frontok, munkapultok, cseppfalak, a természetes anyagokat vagy fémlemezt, betont igen élethűen mintázó vékony nagy táblás kerámialapok is, amelyek szintén kerülhetnek minden síkra, felületre.

ujtrendekakonyhaban 1
Variációk cseppfalra

Számtalan anyag, felület alkalmas cseppfalnak, amit előtte vízállóvá vagy vízzáróvá tettek. Lehet a hagyományos hidegburkolat, mozaik, a természetes kövek mellett akár fa, fém, cementlap, beton, mintázott, uni vagy metál üveg, de akár drót- vagy ablaküveg is! Ez utóbbi esetben több fény jut a helyiségbe, munka közben is gyönyörködhetünk a tájban, mindöszsze arra kell figyelni, hogy a mosogató csapja ne az ablak nyíló szárnyához kerüljön.

ujtrendekakonyhaban 4

Nyitott polcok
Azoknak, akik elég erőt és elszántságot éreznek magukban a rendszeres takarításhoz, kevés szebb megoldás javasolható, mint a nyitott polc. Ez nemcsak szabadon álló, lebegő vagy alátámasztott polcokat jelent, hanem gyakran alkalmazzák a konyhaszekrénybe beépített verziót is. Fontos: a nyitott polc csak akkor dekoratív, ha tartalma mindig szép, tiszta és jó érzékkel összeválogatott elemekből áll össze.

ujtrendekakonyhaban 5

 

TOP 5 TREND

ujtrendekakonyhaban 6 

  • A MAGASFÉNYŰ FESTETT FELÜLETEK gyakorlatilag már nem számítanak divatosnak. Helyüket a matt és szupermatt festett felületek veszik át.
  • A LAMINÁLT MUNKAPULTOKAT az akril felületek mellett a technikai kő, vékony porcelán, új generációs kerámiák vagy fafelületek váltják le vékony, 1-2 cm-es vagy éppen vastag, 6-12 cm-es vastagságokban.
  • DIVATOS A TÖMÖRFA bárpult vagy konyhasziget. Annál jobb, minél görcsösebb, rajzolatosabb a tölgy. Hódít az európai és szatén dió is, valamint a paliszander, a fehér ében és az oliva, mely utóbbi három fényes lakkot kap.
  • A FOGANTYÚ vagy láthatatlan, rejtett vagy éppen igen karakteres, látványos. A fiókok járása egyre finomabb, belül fiókrendezőket rejtenek. A konyhaszigetek pedig elmennek akár az extremitás irányába is.
  • AZ ELSZÍVÓK egyre többször pultba, főzőlapba, főzőlapok közé építettek. Mindenhová betör az internet és a hálózat: kamerás a hűtő, wifis a sütő, a mosogatógép…

 

 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop