Trendek a folyamatos megújulás jegyében

Trendek a folyamatos megújulás jegyében

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Az EGGER német gyártó mindamellett, hogy magas minőségű laminált padlókat gyárt, nem elégszik meg pusztán a jó minőséggel, ők a legjobbak akarnak lenni, amiért tesznek is. Háromévente megújítják teljes padlókollekciójukat, amelynél figyelembe veszik a lakberendezési trendeket, piaci igényeket. Íme az EGGER 2018-2020. évi kollekciója, amely sok meglepetést tartogat az építkezők, felújítók számára.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 720


A 2018-2020-as időszakra tervezett EGGER kollekció azon túl, hogy a legfrissebb trendeket és irányzatokat vonultatja fel, komoly történelmi múltat, rengeteg fejlesztést, innovációt és magas fokú kényelmi megoldásokat is hozott magával. Első és legfontosabb talán, hogy ezúttal korlátok nélkül megélhetjük kreativitásunkat!

Tökéletes szabadságban élhetjük meg tehát valódi, saját stílusunkat! Fából készült padlót szeretnénk a fürdőszobában? Vagy olyan kőhatásokkal burkolnánk a nappalit, amelyek meleg hatás helyett valóban kellemes, meleg felületet adnak a lábunk alatt? Vagy dekoratív mintákkal tarkítanánk a padlót? Lenyűgöző valamennyi új lehetőség!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 1
Kőhatások – a meglepetések erejével
Az igazi meglepetés az, amikor az élethű kövön mezítláb járunk, s még mielőtt rálépnénk, a felülete hűvösnek tűnik, valójában azonban meleg! Az elegáns márványtól az erős palákig ezek a dekorok mind-mind népszerűek a konyhák, fürdőszobák, nappalik, illetve közlekedők számára.

Kreatív dekorfelületek, harmonikus kiegészítők
Ellentétben a bútorokkal vagy a gyermekszoba sajátos funkcióival – a padló biztosan az a terület, ahol kreativitásunkat immár maximálisan kiélhetjük! Egyes modelleken a gyártók eddig laminált padló felületén még sosem látott, díszes aprómintákat terveztek, amelyek a látványon túl még extra különleges érintéssel is megajándékoznak bennünket. Mindezek mellé pedig még számos, harmonikus kiegészítők széles tárháza is rendelkezésünkre áll, például díszes színű szegélylécek, amelyekkel még egyedibbé, személyesebbé tehetjük a látványt.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 2
Hogyan teremtsünk egyedi atmoszférát?
A színtónussal jó értelemben jelentősen meg tudjuk változtatni az egyes helyiség légkörét, egyedi atmoszférát adva a tereknek. Legyen kényelmes? Élénk? Vagy egy kicsit mindkettő? Az EGGER ebben is a segítségünkre van! A padló színe lesz tehát a kiindulási pont: a sötét színek elősegítik az otthonosság érzését, és a nagyobb szobák is kellemesnek, „kuckósabbnak” hatnak. A világosabb tónusok ellenben inkább növelik, tágítják a teret – ám mindemellett barátságos, élénk, friss benyomást keltenek. Vagy legyen inkább mindkettő? Nehéz a döntés? Akkor kössünk kompromisszumot, és válasszuk a közepes tónusú dekorokat, amely mindkét világból ad egy keveset az igazán tökéletes végeredményért.
Hagyjuk, hogy ezek a szebbnél szebb dekorációk uralják a teret, s adják meg a hozzánk belépő vendégek számára az első benyomást! A harmonikus, puha, halk lépéshangok pedig természetesen hozzájárulnak a nyugtató légkörhöz.
És ha a természetes, homogén felület – amely egyébként kellemesen nyugtatja a szemet – mégis kissé unalmas volna? Akkor választhatunk élénkebb dekorokat – akár a különböző színek izgalmas játékát, vagy az olyan különleges, mégis természetes tulajdonságokat, mint például a valódi fán is fellelhető repedéseket, csomókat.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 3
Válogassunk kedvünkre!
Válogathatunk kedvünkre, ugyanabból a színből is számtalan felület, hatás, effekt és persze méret áll ma már rendelkezésünkre! Ha a valódi és hiteles fa vagy kő textúrái mellett döntünk, a természetesség mellett megtaláljuk már azokat az egészen feltűnő felületű textúrákat is, amelyek karaktert adnak a padlónak, és mégis könnyű őket tisztítani. A csúszásveszély is jelentősen csökkenthető az R10 készülékkel ellátott speciális EGGER felületeknek köszönhetően. Az EGGER egyik tervezője például saját konyhájába a Kingsize formátumot választotta, hogy a helyiség még nagyvonalúbb legyen – melyhez egy természetes és bársonyos felületet, a Smoothtouch felületkezelést alkalmazták.

Kövesse Ön is a legújabb belsőépítészeti trendeket!
Az EGGER termékekkel könnyedén megjeleníthetjük korunk aktuális jeleit vagy a különböző korhű stílusokat is– hiszen a gyártó szorosan együttműködik nemzetközileg is elismert trendkutatókkal, hogy a legmegfelelőbb helyekre a legjobb korszakot felidéző burkolati megoldásokat prezentálhassuk. Válasszuk akár a tiszta természet natúr szépségét (EPL 22), meleg, otthonos hatást kelt, miközben páratlanul elegáns, rusztikus és időtlen: a tiszta természetesség megtestesítője.
Újdonság a használt kinézetű felületek megjelenítése (EPL 120), amellyel kreatív, játékos, izgalmas terek és belsőépítészeti ötletek valósíthatók meg. A halvány tónusok ilyenkor élénk és tiszta színekkel találkoznak, amelyekkel mutatós kontrasztokat hozhatunk létre. Újraértelmezik és új színkoncepciókkal kombinálják a modern klasszikusokat, ahogyan a fényes felületek is megjelennek mostantól az EGGER termékek polcain, amellyel a szép padló igazi reflektorfénybe kerülhet!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 4
Tökéletesség a legapróbb részletekig!
A laminált padlók tervezése és gyártása során az elmúlt 60 év során az EGGER innovációja nem hagyott figyelmen kívül egyetlen részletet sem. Komplett rendszereket választhatunk tőlük, amelyek stabilak, a károsodások ellen remekül fel vannak vértezve, ahogyan a nedvesség sem okoz gondot ma már az újgenerációs laminált padlóknak! Az EGGER laminált padló szerkezete önmagáért beszél: A rugalmas, rendkívül kopásálló felület alatt van a decor, amely egy gyönyörű képet alkot, és minden eddiginél változatosabb. Ezt követi fölülről lefelé haladva a HDF duzzasztómű + faforgácslemez, majd végezetül, negyedikként a Balancer, a lépcsillapító, kiegyensúlyozó felületek. A jó minőséget a kemény, robusztus felépítésnek, az innovatív, modern anyagoknak és felületeknek köszönhetjük, amelyek elképesztően sokoldalúak, szépek, és könnyedén lerakhatók, vagy akár el is távolíthatók – ha költözünk, vagy esetleg megunva az előzőt, valami újabb, izgalmas színre, mintára vágynánk. A hitelesség mellé hosszú élettartam párosul, és egy olyan összehangolt komplett rendszer,amely a telepítésen át (stabil és mozgó profilok még a nagy helyiségekben is, páragátló, zajcsökkentő alátétfóliák, vagy éppen egy plusz kiegészítő hőszigetelés) egészen az utógondozásig, tisztításig minden fellelhető. Mindezeken kívül a méretekkel is remekül manipulálhatunk!

Kiváló eszközt adott ugyanis az EGGER a belsőépítészek kezébe, a különböző méretű terekbe, különböző formátumú lapokkal!
Válaszhatjuk bármely térbe a legjobb, legideálisabb méretet, elrendezést! A szoba által nyújtott benyomást jelentősen befolyásolhatjuk egy éppen oda illő, tökéletes hosszúságú és szélességű deszka formátummal! Tágasabb, nagyszabású terekbe, terem helyiségekbe válasszuk a nagyobb formátumokat – ugyanabból a mintából és felületből – míg a kisebb szobákba a kisebb, vagy közepes formátumokkal érjük el ugyanazt a hatást. A fózolt vagy ferdén lecsapott szélek használatával pedig még inkább felerősíthetjük a kiválasztott stílus hatását.

Milyen méretekben gondolkodhatunk?
Medium: 1 291 × 135 mm - Ideális megoldás kis helyiségekben.
Classic: 1 291 × 193 mm - Alkalmas minden helyiségbe, itt az egyes deszkák kiegyensúlyozott arányban találhatók meg.
Large: 1 291 × 246 mm - A tágas teret és a kifinomult munkát különösen kiemeli ez a formátum, így ideális a vidéki házak padlóinak kiemelésére vagy akár díszítésére.
Long: 2 050 × 245 mm - A nagyméretű helyiségek és a nyitott, tágas, egy légterű lakások ideális választása a LONG formátum, amely a hosszú, keskeny helyiségeket is képes optikailag szélesebbé, teltebbé tenni.
Kingsize: 1 291 × 327 mm – A nagyon nagy szobák, termek, múzeumi vagy kiállítóterek már a Kingsize formátumot is megérdemlik! A díszítések teljes szépségükben kibontakozhatnak, választhatjuk akár a fa, akár a kő, illetve a csempe dekorokat is…

Bízunk benne, hogy Önt is meggyőztük – így nincs más hátra, mint ellátogatni elegáns minta-bemutatótermünkbe, és választani a szebbnél szebb, jobbnál jobb új modellek közül. Várjuk szeretettel!


IBD Magyarország Kft.
www.ibddesign.hu
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Az új budapesti Duna-híd

Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb. Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb. Komoly elismerés Budapestnek, hogy a tervpályázatra a tapasztalt magyar irodák mellett a világ vezető tervezői közül is többen jelentkeztek – mondta az eredményhirdetésen Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Hozzátette: a budapesti hidakon egy nap alatt több mint 600 ezer jármű és többszázezer ember kel át, a belvárosi szakasztól eltérően a város déli szakaszán nincs elég átkelési pont. Csepel és Budapest egyesülése óta – azaz immár közel 70 éve – nincs a városhatáron belül közvetlen összeköttetés a budai kerületek és a XXI. kerület között – mutatott rá. Csepel mint Budapest egyik aranytartaléka fejlődésének feltétele a Budával és a szomszédos kerületekkel való gyors és közvetlen összeköttetés megteremtése – jelentette ki. Az új híd közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között. Fontosnak nevezte, hogy az új híd megfelelő kapacitású, ahhoz szervesen kapcsolódó közúti hálózathoz csatlakozzon. Tarlós István elmondta, hogy a várható forgalmi változásokról készült hatástanulmány adatai szerint az új híd megépülésével naponta több mint 30 ezer gépjárművel csökkenhet a belvárosi hidak, valamint napi csaknem 8 ezer autóval az Üllői út forgalma. Egy új, déli körgyűrű alakul ki, a kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három sávos új közlekedési korridor jön létre Buda és Pest között – tette hozzá. A bírálóbizottság döntésénél főbb értékelési szempont volt a hasznosság és az esztétika mellett az innováció, a szerkezeti hatékonyság, a karbantarthatóság és nem utolsósorban a költségek optimalizálása. Tarlós István hangsúlyozta, hogy az új Duna-híd meghatározó eleme lesz a városképnek, a gyakorlati hasznon túl művészi értékével is jelképezni fogja a XXI. századi Budapestet. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az eredményhirdetésen úgy fogalmazott: Budapest csak akkor tud egy város lenni, akkor tud működni, ha hidak ívelik át a folyót, Duna nélkül, hidak nélkül nincs Budapest. Kitért rá, hogy átlagosan 20-25 évente épül – felváltva északon és délen – új dunai átkelő Budapesten, legutóbb 1995-ben a Rákóczi, 2008-ban pedig a Megyeri híd. Kitért rá, hogy a nemzetközi pályázatra 17 hídtervező építész- és mérnöki irodát hívtak meg, a pályázat nagy sikerrel zárult. Az első helyezett tervezővel szerződést kötnek, ezután indul a teljes és részletes tervezési munka, majd az engedélyek beszerzése, ami várhatóan 2-3 évet fog igénybe venni. Fotó: Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda első díjat nyert pályaműve - az új híd látványterve budapest.hu  

Formabontó mesterterv Makaóban

A Zaha Hadid Architects Morpheus nemrég átadott szállodája Makao városának megvalósult álmai közé tartozik. A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot. A Zaha Hadid Architects Morpheus nemrég átadott szállodája Makao városának megvalósult álmai közé tartozik. A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot. A 40 emeletes épület két magból áll, amelyek a pódiumon keresztül kapcsolódnak egymáshoz, majd elkülönülve s felfelé haladva, a tetőtéri szinten újra összekapcsolódva eggyé olvadnak. A magasba törekvő projekt ablakai a hagyományos kínai jade-faragási technikákra emlékeztetnek. Az üveg és az északi és a déli homlokzatokat összekötő három lyuk az épületen belül egyedi tereket hoz létre. A saroklakosztályok mind a belső átriumra, mind a városra nyíló kilátással rendelkeznek. A szállodában összesen 770 vendégszoba, s lakosztály találhat. A nagyteljesítményű üvegezés kirekeszti a napenergia jó részét, és a speciális kitinváz a jade-faragás-szerinti technológiát követve a megdermedést követően kellő árnyékolást biztosít. Ahelyett, hogy hűvös lenne azonban az egész átriumban, csak egyes zónáknál használnak lokalizált légkondícionálást, mint például a társalgókban és az éttermekben. {igallery id=4799|cid=961|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Fotókon a Ludovika Campus

Négy kategóriában, mintegy 700 pályamű született a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja fotópályázatán, amelyen a résztvevőknek a Ludovika Campus épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet kellett bemutatni. A legjobb pályázatokat ünnepélyes keretek között díjazta a zsűri, az NKE új oktatási épületében rendezett eseményen, amelyen magazinunk két fotósa is előkelő helyen végzett, Palkó György és Holló Hunor nyerte az Építészeti fotók kategóriáját. Négy kategóriában, mintegy 700 pályamű született a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja fotópályázatán, amelyen a résztvevőknek a Ludovika Campus épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet kellett bemutatni. A legjobb pályázatokat ünnepélyes keretek között díjazta a zsűri, az NKE új oktatási épületében rendezett eseményen, amelyen magazinunk két fotósa is előkelő helyen végzett, Palkó György és Holló Hunor nyerte az Építészeti fotók kategóriáját. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megújuló Ludovika Campusát idén márciusban vehették birtokba az egyetemi polgárok. A városfejlesztés részeként újjászületett és 10 hektárral nagyobb lett Belső-Pest legnagyobb közparkja, a korábban nagyon rossz állapotban lévő Orczy-park is. Egy olyan, a lakosság által díjmentesen használható közpark jött létre, ahol a többi között sportpályák, játszótér, valamint egy pihenésre is szolgáló nagy zöldterület várja a lakosokat. A fotópályázatra négy kategóriában lehetett nevezni: épületfotókat, sorozatokat, valamint a hely szellemét és az egyetemi életet megörökítő alkotásokat lehetett beküldeni. A bíráló bizottság tagjai között volt a többi között Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és Skardelli György építész is. Nyertes pályaművek: www.ludovikafotopalyazat.hu