Trendek a folyamatos megújulás jegyében

Trendek a folyamatos megújulás jegyében

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Az EGGER német gyártó mindamellett, hogy magas minőségű laminált padlókat gyárt, nem elégszik meg pusztán a jó minőséggel, ők a legjobbak akarnak lenni, amiért tesznek is. Háromévente megújítják teljes padlókollekciójukat, amelynél figyelembe veszik a lakberendezési trendeket, piaci igényeket. Íme az EGGER 2018-2020. évi kollekciója, amely sok meglepetést tartogat az építkezők, felújítók számára.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 720


A 2018-2020-as időszakra tervezett EGGER kollekció azon túl, hogy a legfrissebb trendeket és irányzatokat vonultatja fel, komoly történelmi múltat, rengeteg fejlesztést, innovációt és magas fokú kényelmi megoldásokat is hozott magával. Első és legfontosabb talán, hogy ezúttal korlátok nélkül megélhetjük kreativitásunkat!

Tökéletes szabadságban élhetjük meg tehát valódi, saját stílusunkat! Fából készült padlót szeretnénk a fürdőszobában? Vagy olyan kőhatásokkal burkolnánk a nappalit, amelyek meleg hatás helyett valóban kellemes, meleg felületet adnak a lábunk alatt? Vagy dekoratív mintákkal tarkítanánk a padlót? Lenyűgöző valamennyi új lehetőség!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 1
Kőhatások – a meglepetések erejével
Az igazi meglepetés az, amikor az élethű kövön mezítláb járunk, s még mielőtt rálépnénk, a felülete hűvösnek tűnik, valójában azonban meleg! Az elegáns márványtól az erős palákig ezek a dekorok mind-mind népszerűek a konyhák, fürdőszobák, nappalik, illetve közlekedők számára.

Kreatív dekorfelületek, harmonikus kiegészítők
Ellentétben a bútorokkal vagy a gyermekszoba sajátos funkcióival – a padló biztosan az a terület, ahol kreativitásunkat immár maximálisan kiélhetjük! Egyes modelleken a gyártók eddig laminált padló felületén még sosem látott, díszes aprómintákat terveztek, amelyek a látványon túl még extra különleges érintéssel is megajándékoznak bennünket. Mindezek mellé pedig még számos, harmonikus kiegészítők széles tárháza is rendelkezésünkre áll, például díszes színű szegélylécek, amelyekkel még egyedibbé, személyesebbé tehetjük a látványt.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 2
Hogyan teremtsünk egyedi atmoszférát?
A színtónussal jó értelemben jelentősen meg tudjuk változtatni az egyes helyiség légkörét, egyedi atmoszférát adva a tereknek. Legyen kényelmes? Élénk? Vagy egy kicsit mindkettő? Az EGGER ebben is a segítségünkre van! A padló színe lesz tehát a kiindulási pont: a sötét színek elősegítik az otthonosság érzését, és a nagyobb szobák is kellemesnek, „kuckósabbnak” hatnak. A világosabb tónusok ellenben inkább növelik, tágítják a teret – ám mindemellett barátságos, élénk, friss benyomást keltenek. Vagy legyen inkább mindkettő? Nehéz a döntés? Akkor kössünk kompromisszumot, és válasszuk a közepes tónusú dekorokat, amely mindkét világból ad egy keveset az igazán tökéletes végeredményért.
Hagyjuk, hogy ezek a szebbnél szebb dekorációk uralják a teret, s adják meg a hozzánk belépő vendégek számára az első benyomást! A harmonikus, puha, halk lépéshangok pedig természetesen hozzájárulnak a nyugtató légkörhöz.
És ha a természetes, homogén felület – amely egyébként kellemesen nyugtatja a szemet – mégis kissé unalmas volna? Akkor választhatunk élénkebb dekorokat – akár a különböző színek izgalmas játékát, vagy az olyan különleges, mégis természetes tulajdonságokat, mint például a valódi fán is fellelhető repedéseket, csomókat.

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 3
Válogassunk kedvünkre!
Válogathatunk kedvünkre, ugyanabból a színből is számtalan felület, hatás, effekt és persze méret áll ma már rendelkezésünkre! Ha a valódi és hiteles fa vagy kő textúrái mellett döntünk, a természetesség mellett megtaláljuk már azokat az egészen feltűnő felületű textúrákat is, amelyek karaktert adnak a padlónak, és mégis könnyű őket tisztítani. A csúszásveszély is jelentősen csökkenthető az R10 készülékkel ellátott speciális EGGER felületeknek köszönhetően. Az EGGER egyik tervezője például saját konyhájába a Kingsize formátumot választotta, hogy a helyiség még nagyvonalúbb legyen – melyhez egy természetes és bársonyos felületet, a Smoothtouch felületkezelést alkalmazták.

Kövesse Ön is a legújabb belsőépítészeti trendeket!
Az EGGER termékekkel könnyedén megjeleníthetjük korunk aktuális jeleit vagy a különböző korhű stílusokat is– hiszen a gyártó szorosan együttműködik nemzetközileg is elismert trendkutatókkal, hogy a legmegfelelőbb helyekre a legjobb korszakot felidéző burkolati megoldásokat prezentálhassuk. Válasszuk akár a tiszta természet natúr szépségét (EPL 22), meleg, otthonos hatást kelt, miközben páratlanul elegáns, rusztikus és időtlen: a tiszta természetesség megtestesítője.
Újdonság a használt kinézetű felületek megjelenítése (EPL 120), amellyel kreatív, játékos, izgalmas terek és belsőépítészeti ötletek valósíthatók meg. A halvány tónusok ilyenkor élénk és tiszta színekkel találkoznak, amelyekkel mutatós kontrasztokat hozhatunk létre. Újraértelmezik és új színkoncepciókkal kombinálják a modern klasszikusokat, ahogyan a fényes felületek is megjelennek mostantól az EGGER termékek polcain, amellyel a szép padló igazi reflektorfénybe kerülhet!

trendekafolyamatosmegujulasjegyeben 4
Tökéletesség a legapróbb részletekig!
A laminált padlók tervezése és gyártása során az elmúlt 60 év során az EGGER innovációja nem hagyott figyelmen kívül egyetlen részletet sem. Komplett rendszereket választhatunk tőlük, amelyek stabilak, a károsodások ellen remekül fel vannak vértezve, ahogyan a nedvesség sem okoz gondot ma már az újgenerációs laminált padlóknak! Az EGGER laminált padló szerkezete önmagáért beszél: A rugalmas, rendkívül kopásálló felület alatt van a decor, amely egy gyönyörű képet alkot, és minden eddiginél változatosabb. Ezt követi fölülről lefelé haladva a HDF duzzasztómű + faforgácslemez, majd végezetül, negyedikként a Balancer, a lépcsillapító, kiegyensúlyozó felületek. A jó minőséget a kemény, robusztus felépítésnek, az innovatív, modern anyagoknak és felületeknek köszönhetjük, amelyek elképesztően sokoldalúak, szépek, és könnyedén lerakhatók, vagy akár el is távolíthatók – ha költözünk, vagy esetleg megunva az előzőt, valami újabb, izgalmas színre, mintára vágynánk. A hitelesség mellé hosszú élettartam párosul, és egy olyan összehangolt komplett rendszer,amely a telepítésen át (stabil és mozgó profilok még a nagy helyiségekben is, páragátló, zajcsökkentő alátétfóliák, vagy éppen egy plusz kiegészítő hőszigetelés) egészen az utógondozásig, tisztításig minden fellelhető. Mindezeken kívül a méretekkel is remekül manipulálhatunk!

Kiváló eszközt adott ugyanis az EGGER a belsőépítészek kezébe, a különböző méretű terekbe, különböző formátumú lapokkal!
Válaszhatjuk bármely térbe a legjobb, legideálisabb méretet, elrendezést! A szoba által nyújtott benyomást jelentősen befolyásolhatjuk egy éppen oda illő, tökéletes hosszúságú és szélességű deszka formátummal! Tágasabb, nagyszabású terekbe, terem helyiségekbe válasszuk a nagyobb formátumokat – ugyanabból a mintából és felületből – míg a kisebb szobákba a kisebb, vagy közepes formátumokkal érjük el ugyanazt a hatást. A fózolt vagy ferdén lecsapott szélek használatával pedig még inkább felerősíthetjük a kiválasztott stílus hatását.

Milyen méretekben gondolkodhatunk?
Medium: 1 291 × 135 mm - Ideális megoldás kis helyiségekben.
Classic: 1 291 × 193 mm - Alkalmas minden helyiségbe, itt az egyes deszkák kiegyensúlyozott arányban találhatók meg.
Large: 1 291 × 246 mm - A tágas teret és a kifinomult munkát különösen kiemeli ez a formátum, így ideális a vidéki házak padlóinak kiemelésére vagy akár díszítésére.
Long: 2 050 × 245 mm - A nagyméretű helyiségek és a nyitott, tágas, egy légterű lakások ideális választása a LONG formátum, amely a hosszú, keskeny helyiségeket is képes optikailag szélesebbé, teltebbé tenni.
Kingsize: 1 291 × 327 mm – A nagyon nagy szobák, termek, múzeumi vagy kiállítóterek már a Kingsize formátumot is megérdemlik! A díszítések teljes szépségükben kibontakozhatnak, választhatjuk akár a fa, akár a kő, illetve a csempe dekorokat is…

Bízunk benne, hogy Önt is meggyőztük – így nincs más hátra, mint ellátogatni elegáns minta-bemutatótermünkbe, és választani a szebbnél szebb, jobbnál jobb új modellek közül. Várjuk szeretettel!


IBD Magyarország Kft.
www.ibddesign.hu
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.