Ösztönző környezet, ideális lakásfelújítás

Ösztönző környezet, ideális lakásfelújítás

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

A Yellow Group komplett belsőépítészeti tervezéssel foglalkozó csapata hiszi, hogy minden, ami bennünket körülvesz, ösztönzőleg hat ránk, legyen az otthonunk vagy munkahelyünk környezete. A legszerencsésebb persze az, ha meglelve a megfelelő szakembereket, a lehető legkevesebb gonddal jár számunkra a felújítás…

osztonzokornyezetidealislakasfelujitas 720


Noha hazánkba is folyamatosan áramlanak be a különféle lakberendezési trendek és velük párhuzamosan a legújabb, leginnovatívabb termékek – ezek önmagukban mégsem képesek szebbé, komfortosabbá és praktikusabbá tenni életünket.

osztonzokornyezetidealislakasfelujitas 1
Hiszen a tárgyak – azaz a formák, színek, anyagok és felületek – egymáshoz való viszonya az, ami majd széppé, esztétikussá, és leginkább élhetővé teszi otthonunkat. A komplex kompozíció megtervezése, az egyes elemek és árnyalatok egymáshoz való illesztése azonban nem könnyű feladat, hiszen egy berendezés megtervezésénél nagyon sok mindennek kell passzolnia, és ez már túlmutat az ízlésbeli, esztétikai kérdéseken. Meg kell vizsgálni az ott élők vagy dolgozók életvitelét, megtalálni a számukra legpraktikusabb megoldásokat életmódjuk és sajátos dolgaik, egyéniségük tükrében, és persze az ergonómiai szempontok szerint is törekednünk kell a legideálisabb megoldásokra, ahogyan a harmonikus összképre is.

Nem véletlenül ez egy önálló szakma, és az, hogy felkér valaki egy lakberendezéssel, enteriőrtervezéssel foglalkozó csapatot, korántsem jelenti azt, hogy az illetőnek egyébként ne lenne kiváló ízlése, sőt! Az előrelátó építkezők és lakásfelújítók jól tudják, hogy mekkora segítséget nyújt, és mennyi de mennyi felesleges kiadástól, elhibázott lépéstől, illetve választástól mentheti meg őket egy profi szakember vagy tervezőcsapat…

osztonzokornyezetidealislakasfelujitas 2
Az a legszerencsésebb, ha a belsőépítészeti tervezés, a lakberendezés és maga a lakásfelújítás kivitelezése is egy kézben fut össze, egy jó csapat összefogja ezt a három jelentős pontot számunkra – és természetesen velünk együtt tervezve, ötletelve dolgozzuk ki a legjobb koncepciót.

Bizony, nagyon ritka ilyen csapatot találni, akik komplexen vállalják a teljes folyamatot!

A fiatalos, lendületes és családias Yellow Group csapata azonban teljes körű lakberendezési szaktanácsadást és segítséget nyújt lakás, ház vagy iroda belső megjelenésének kialakításához, a legapróbb részletek kiválasztásán túl még egyedileg elképzelt bútarainkat is megtervezik, sőt, el is készítik nekünk! Nem csupán segítenek kiválasztani, hanem készre meg is varrják a belső drapériákat, függönyöket, és az otthon vagy iroda, esetleg szalon végső megjelenéshez szükséges összes kiegészítőt, szem előtt tartva azok szín-, stílus-, forma- és anyagharmóniáját.
Akár tervezésre, tanácsadásra vagy komplett belsőépítészeti munkára van szükségünk, a Yellow Group csapatához bátran fordulhatunk, hiszen még a költségtervezésben is segítenek, velünk együtt gondolkodnak: igény esetén többféle terv-költség változat kidolgozásával segítik partnereik döntését, amelyhez persze mai világunkban már elengedhetetlen egy valósághű 3D látványterv, melyen az általunk elképzelt otthon vagy iroda enteriőr szinte élethűen megelevenedik…

osztonzokornyezetidealislakasfelujitas 3
A fiúk elsődleges célja, hogy segítséget nyújtsanak mindazoknak, akik megkeresik őket. Akár a közös tervezés, akár a már kész ötletek formába öntése a feladat, ők a rendelkezésünkre állnak! Dolgozzunk velük együtt, és láthatóvá válik, hogy egy kicsit több fantáziával mennyivel nagyobb siker érhető el, mintha magunk állnánk mindennek neki, vagy különböző szakembereket, különböző csapattagokat hívnánk segítségül.

A Yellow Group ugyanis vállalja lakások, házak vagy irodák teljes körű generálkivitelezését szakmailag és műszakilag felkészült csapattal.

osztonzokornyezetidealislakasfelujitas 4
Több éves, az építőiparban és tervezési területen szerzett tapasztalatuk révén garantálják, hogy a megálmodott ingatlan a megvalósulást követően pontosan úgy nézzen ki, ahogy az a terveken szerepelt. Fővállalkozóként leveszik vállunkról a kivitelezés okozta terhet – hát nem megéri, kényelmesen hátradőlve, egy jó kávé mellett élvezni a lakásfelújítást?

Forduljunk bátran a fiúkhoz alábbi elérhetőségeiken:

www.yellowgroup.hu

Iroda: 1139 Budapest, Petneházy utca 54-56.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bordás Patrik
Mobil:+36 70 941 8001
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szoboszlai Tamás
Mobil:+36 30 931 9832
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.