Három különleges fagylalt

Ha nyár, akkor fagylalt! Idén ne siessünk haza a sarki közértből a műanyag dobozba zárt hideg finomsággal, inkább készítsük el otthon!

nyarifagyi 720

Sonkafagyi
Hozzávalók:

* 6 szelet prosciutto * 15 dkg + 2 evőkanál barna cukor * 3 evőkanál sós vaj * 6,5 dl zsíros tej * 5 tojássárgája * 2 evőkanál barna rum * 1/4 kiskanál vaníliakivonat

A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. A sütőpapírra fektetett sonkaszeleteket megszórjuk 2 evőkanál barna cukorral, majd pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró darabokra vágjuk. A megolvaszott vajhoz hozzákeverünk 7,5 dkg barna cukrot és a tej felét. A maradék tejet jégfürdőbe állított edénybe tesszük. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, kissé felverjük, és ezt is a vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön enyhén beforraljuk. Ezután hozzáöntjük a lehűtött tejhez, majd hozzáadjuk a rumot és a vaníliát. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, majd néhány óra múlva fagylaltgépben elkészítjük. A sonkadarabokat ekkor adjuk hozzá.

fahejasmezes
Fahéjas-mézes fagyi
Hozzávalók:

* 2 rúd fahéj * 10 szegfűszeg * 3 dl tej * 3 dl tejszín * 6 tojássárgája * 10 dkg méz

A fahéjat és a szegfűszeget 3 percig pirítjuk, majd mozsárban vagy aprítógépben porrá őröljük. A tejet és a tejszínt a fűszerekkel együtt forráspontig hevítjük, majd azonnal levesszük a tűzről. Közben a felvert tojássárgáját elkeverjük a mézzel. A tejszínes keveréket folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a mézes-tojáshoz, és kis lángon 10 percig forraljuk, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Ezután konyhakendőn átszűrjük, néhány órára hűtőbe tesszük, majd fagylaltgépben fagylaltot készítünk belőle.

kavefagyi
Kávéfagyi
Hozzávalók:

* 2 dl tej * 1 rúd vanília * 2 tojás * 15 dkg cukor* 1,7 dl feketekávé * 2 dl tejszín

A tejet a kipergetett vaníliával felforraljuk, és félretesszük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét és a tejszínt, majd a vaníliás tejet is, összekeverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Ezután fagylaltgépben elkészítjük.

fagyitolcser
Fagyitölcsér
Hozzávalók:

* 10 dkg porcukor * 15 dkg liszt * 3 tojásfehérje * 9 dkg olvasztott vaj

A hozzávalókat összedolgozzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd a tésztából egy evőkanálnyi adagokban korongokat formázunk, és a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sütőben 8-10 percig sütjük (amíg a szélei pirulni nem kezdenek), majd kivesszük, és egy spatulával leszedjük a sütőpapírról. A korongokat egy henger alakú tárgy segítségével hengerré formázzuk, majd arról lehúzva tölcsért hajtunk belőlük (az egyik felüket összezárjuk).


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop