Savanyú káposzta leves sült szalonnával

savanyukaposztalevessultszalonnaval 720 Hozzávalók 4-6 fő részére:
– 50 dkg savanyú káposzta
– 3 db sárgarépa
– 1 fej vöröshagyma
– 1 evőkanál zsír
– 2-3 babérlevél
– só, bors
– 2 liter húsleves alaplé
– 1 kis doboz tejföl
– személyenként 2 szelet szalonna

A hagymát megpucoljuk felkockázzuk. A répát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a répát és a káposztát. Felöntjük az alaplével, igény szerint sózzuk, borsszemeket és babérlevelet adunk hozzá. 90 percig főzzük, majd összeturmixoljuk, belekeverjük a tejfölt. Tálaláshoz a szalonna szeleteket serpenyőben megsütjük.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop