Jeges csodák, terméskoszorúk

Ha felidézzük magunkban a gyermekkort, hogy mit szerettünk a legjobban a télben, mindenkinek eszébe jut egy kép: a hófúvás után lassan elcsendesedik a táj, a nap szikrázó fénnyel világítja meg a kopasz fatörzseket, a gyümölcsbokrok ágai csillognak a hidegben. Az ilyen téli hófúvások után az ember néhány pillanatra rácsodálkozik a világra, arra, hogy a természetnél senki sem tud csodálatosabb mesterművet alkotni. Az ilyen csodák maguktól történnek meg, de mi is imitálhatjuk a természeti folyamatokat.

 

 

Jégkristálykoszorúk

 

 

Mindössze pár fagyos napra és néhány egyszerű hozzávalóra van szükségünk ahhoz, hogy a téli ünnepekre elkészítsünk egy pár gyönyörű jeges dekorációt. Hétvégén tehát irány az erdő, a piac, a szerencsésebbeknek ott a kert vagy a faház. Szükség van faágakra, gyertyatartókra, tobozokra, bogyókra, ha a mi kertünkben nincsen, megkérhetjük akár a szomszédot is, hogy osszon meg velünk egy kevés színes bogyót.

 

Szükség van jó minőségű folyékony ragasztóra, drótra. Tartsuk a dekorációkat fagyott állapotukban a fagyasztóban, a hűtőládában, ha elég hideg van, kint a szabadban. Koszorúk elkészítéséhez jobb, ha desztillált vízzel dolgozunk, fagyott állapotában tisztább hatást kelt, mint csapvíz. Amikor eltávolítjuk a formákat tartóikból, készüljünk fel rá, hogy repedések keletkezhetnek rajtuk, de ez a kis tökéletlenség még bájosabbá teszi őket. Helyezzük őket olyan helyre, ahol feltűnően és jól mutatnak, gondoskodjunk róla, hogy a fagyos tél jól kondicionálja őket. Természetesen ezek a jégből készült kis csodák egy napsütéses délelőtt akár el is múlhatnak, de szépségüket ez a múlékonyság teszi emlékezetessé.

 

Segítségül felsorolunk néhány növényt, amelyek jól fagynak, és nem veszítik el színület. Ilyen a legtöbb örökzöld, mint a fenyő, a tiszafa, a boróka, számos friss és száraz bogyó, a leghétköznapibb a magyal, ami szinte bármelyik piacon megtalálható. Használhatjuk az eukaliptusz némely fajtáját, a fagyalt. Ügyeljünk rá, hogy a jég teljesen beborítsa a bogyókat, ellenkező esetben kifakulnak, és elveszítik eleven szépségüket.

 

Kellékek: örökzöld növények, bogyók, kiöntőforma, süteményformázó, selyemszalag, drót, akasztó.
Fontos, hogy a formákat mindig rétegesen fagyasszuk le, mert így tartósabb lesz a dísz.
A növényeket helyezzük a formázóba, öntsünk rá vizet, majd fagyasszuk le. Engedjük az ágaknak, hogy szabadon kikandikálhassanak a formából. Miután megfagyott, ismét öntsünk rá vizet, és fagyasszuk le. A formázóból óvatosan szedjük ki az elkészült díszeket, úgy, hogy langyos vizet öntünk rá, amíg ki nem csusszan a formából. Szalaggal kössük át a koszorút, majd lógassuk fel a kiválasztott helyre.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop