Élen az energiahatékonysági fejlesztésekben

A HAJDU Zrt. 1966 óta gyárt elektromos forróvíztárolókat, az elmúlt ötven év sikerének kulcsa a minőség, a megbízhatóság és a környezettudatosság volt mind a termékek, mind a cég tevékenysége vonatkozásában. Az EU fokozatosan életbe léptetett, környezettudatos tervezésre vonatkozó szigorodó szabályai nyomán komoly piaci átrendeződés várható, amely azonban a HAJDU Zrt.-t nem érinti.

elenazenergiahatekonysagifejlesztesekbenhajdu 720

Ez év szeptember 25-től újabb energiahatékonysági korlátozások léptek életbe, amelyek szigorítják az energiahatékonyságot, előírva, hogy hányt százalék alá kell csökkenteni a normál üzem melletti veszteséget. Mivel cégünk fél évszázada folyamatosan fejleszti termékeit, gyártástechnológiáit, a jogszabályi korlátozások nem érintik hátrányosan cégünk tevékenységét. Saját termékfejlesztői csapattal rendelkezünk, s két jól felszerelt vizsgáló laboratóriumunkban kontroll alatt tartjuk fejlesztési tevékenységünket. A HAJDU elektromos forróvíztárolóink energiahatékonysági követelményeit tekintve a 25 évvel ezelőtt gyártott termékeink is megfeleltek a most életbelépő korlátozásoknak.

Az alábbi táblázatban szereplő adatok a vízmelegítők energiafelhasználásán alapuló, bonyolult mérésekkel megállapított energia hatékonyságát mutatja be, a csapolási profil függvényében, az energiacímkén megjelenő energiahatékonysági osztályok (A-tól F-ig) szerint. A pirossal jelölt mezők 2015-ben életbelépő korlátozást, a narancssárga mezők az idén életbelépőeket, míg a sárga mező a 2018-tól forgalmi korlátozás alá eső kategóriákat jelöli.

elenazenergiahatekonysagifejlesztesekben 1
Számszerűsítve a vízmelegítőkre vonatkozó előírásokat, az első lépcsőben (2015) azoknak a készülékeknek a gyártását kellett megszüntetni, amelyek normál üzemelés mellett 33 százaléknál nagyobb veszteséggel működtek. Az idén életbelépő változások tovább szigorodnak, a 13 százaléknál magasabb veszteséggel működő vízmelegítőket az EU-s rendeletet kiegészítő magyar kormányrendelet értelmében nem lehet üzembe helyezni. Azaz a B (kis űrtartalmak esetén), illetve a C osztályú termékeknél rosszabb besorolással rendelkező vízmelegítők forgalmazását meg kell szüntetni szeptember 26-ig.

elenazenergiahatekonysagifejlesztesekben 22 Ezekben az években az elektromos forróvíztároló fejlesztéseink célja az energiahatékonyság terén 7 százalék alá csökkenteni a normál üzem melletti veszteséget, amelyhez eszközként az elektronikus szabályozást használjuk. Ezen fejlesztéseinket a kereskedelmi kamara Észak-Alföldi Innovációs elismerésben részesítette. A legmagasabb energiahatékonysági kategóriában (A+) új fejlesztésű, kizárólag az Európai Unió területéről származó részegységekkel szerelt hőszivattyús forróvíztárolónkat ajánljuk fogyasztóink részére. A Magyar Termék Nagydíjas puffertárolóinkat az elérhető legjobb hőszigetelő burkolattal szereljük, így csökkentve a termékeink hőveszteségét.

A HAJDU Zrt. számára a minőségi, megbízható termékek gyártása és a termékekhez kapcsolódóan az energiahatékonyság folyamatos javítása alapvető stratégiai cél. A cég a technológiájának fejlesztésével, a környezetvédelemben is aktív szereplő a termékei előállításához és működtetéséhez szükséges energiaigény környezetre gyakorolt káros hatásainak csökkentésében, ezáltal a klímavédelmi törekvésekben.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop