Wienerberger pályázat

Az Év háza díj 2012
Városi folklór
Borászkodás a földtol a pohárig

Immár harmadik alkalommal hirdet szakmai programot a Wienerberger Fenntartható Építés Akadémia (WISBA), azzal a céllal, hogy segítse az ausztriai, belgiumi, magyarországi, olaszországi, lengyelországi és svájci egyetemeken tanuló építész és mérnök hallgatókat a fenntartható építészet terén szerzett ismereteik bővítésében. Jelentkezési határidő: 2015. június 14.

mainra2 720

Az, hogy az épületeket hol és hogyan építik fel, számtalan módon befolyásolja az ökoszisztémát. Amikor a világban csak szűkösen állnak rendelkezésre az erőforrások, ugyanakkor nő az energia iránti igény, ésszerű lehet növelni a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentésére és az épületek által a környezetre gyakorolt általános negatív hatások minimalizálására irányuló erőfeszítéseket. A fenntartható építészethez kapcsolódó koncepciók szélesebb körű elfogadása és megvalósítása érdekében létfontosságú, hogy már az oktatásban megismertessék a fenntartható építészet alapjait. Ebből a szempontból az elméleti alapelvek és a gyakorlati képzések egyaránt fontosak.

A WISBA 2013-ban indult nemzetközi oktatási programjának célja az, hogy segítse az építész és mérnök hallgatókat a fenntartható építészet terén szerzett ismereteik bővítésében. A WISBA arra vállalkozott, hogy nemzetközi eszmecserét kínál az egyetemi hallgatóknak olyan szekértők részvételével, akik a fenntartható építészet terén tevékenykednek, és óriási gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek. Ugyanakkor a program az építőmérnökök és az építészek interdiszciplináris eszmecseréjét is elő kívánja segíteni annak érdekében, hogy még szélesebb körben megértsék és az építőiparban is meg lehessen honosítani a fenntarthatóságot.

A 2015-ös kurzusnak Ausztria, Belgium, Magyarország, Olaszország, Lengyelország és Svájc ad otthont, a grazi műszaki egyetem, a zürichi ETH egyetem, a pisai egyetem, a varsói műszaki egyetem, a leuveni katolikus egyetem, a brüsszeli Vrije Universiteit, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem együttműködésével. Az építész- és mérnökhallgatók az említett országokból 2015. június 14-ig jelentkezhetnek a kurzusra. Minden országból négy, összesen 24 hallgató kap lehetőséget arra, hogy részt vegyen a különböző modulokból álló programban, úgy mint a nyitó konferencia, a különböző workshopok és az eredményeket kiértékelő záró konferencia. 2015. szeptembertől decemberig a hallgatók projekt teameket alkotva dolgoznak a „2226-os épület” – egy innovatív low tech irodaépület Ausztriában – esettanulmányán alapuló két kutatási téma különböző aspektusain, a fenntarthatóság és az építés kiváló szakértőinek tudományos mentorálásával. A workshopok helyszínei Varsó, Budapest, Brüsszel és Pisa lesznek. A program nyelve az angol.

A projekttémákra, időpontokra, határidőkre és jelentkezési feltételekre vonatkozóan a www.wisba.wienerberger.com honlapon található minden szükséges információ. A workshopokon való részvétel költségeit, a dokumentációkat, az utazási költségeket, a szállást és az étkezést is beleértve, a Wienerberger fedezi. Az előző kurzushoz hasonlóan, a program befejezése után a hallgatók egy részének lehetőséget kínálnak arra, hogy szakmai gyakorlaton vegyen részt a Wienerbergernél.

További tájékoztatás:
Szomory-Takács Eszter
Wienerberger Téglaipari zRt.
1119 Budapest, Bártfai u. 34.
eszter.takacs@wienerberger.hu
1/464-7049

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop