Ünnep a blogger kertjében

4 ünnepi finomság
Színek és emlékek
Ünneplőbe öltözik a lakásom!

Lakberendezési témájú blogokat olvasni jó. A számítógép előtt ülve nincsenek országhatárok, így fordult elő, hogy az angol Helena blogját is jó ideje követjük, ünnepi készülődését látva pedig elhatároztuk: felvesszük vele a kapcsolatot. És láss csodát, nem hogy szívesen mutatja meg nekünk a kertjét, de kiderült: édesapja magyar származású…Az Angliában élő, svéd gyökerekkel rendelkező hölgy „The Swenglish Home” címmel működteti blogját, és amint ideje engedi, hobbistylistként és fotósként kertjéből, otthonából mutat meg részleteket. Helena férjével és két kisfiával él az Egyesült Királyságban, házuk egy, az 1850-es években épült viktoriánus épület, amelyet két éve bővítettek ki. Otthonuk a svéd, dán, francia és angol vidéki stílust ötvözi, egy csipetnyi keleti varázzsal – nem meglepő ez, ha tudjuk: Helena interkulturális kommunikációt oktat.

 

 

Kertjük hosszú és keskeny, több szakaszból áll, és az építkezést igencsak megsínylette, így sok munkával sikerült újra rendezni. A kert első részén egy kis tó található, a második füves, az utolsón pedig zöldségeket nevelnek. Helena a kert és a természet „szerelmese”, kedvenc időtöltése a dekoratív sarkok, csendéletek alkotása, amelyhez leginkább szezonális növényeket, természeti kincseket használ fel. Számára a kert egy „játszószoba”, amit kreatív ötleteivel díszíthet. Megkeresésünknek pedig különösen örült, hiszen mint kiderült, nemcsak svéd és angol szálakkal, hanem édesapja személyében magyar gyökerekkel is büszkélkedhet!

Dióval, mogyoróval…

Az ősszel begyűjtött termések kiváló dekorációs lehetőségeket rejtenek télen is. Egy hungarocellgömböt fessünk be barnára, majd ragasszunk rá mogyorót. Egy füles kosarat teljesen befedhetünk mohával, és megtölthetjük dióval, gyümölccsel. A téli csendélet fényei: a mécseseknek vastagabb faágakból faraghatunk tartót, a tömbgyertya köré köthetünk régi(es) kottalapot.

 

  

Az otthonunk az életemet tükrözi: a svéd és az angol vidéki stílus boldog házassága. Kertünket ugyanolyan odaadással ápolom és szépítem, mint a házunkat, és erről szívesen számolok be blogomban, Önnek is.

http://theswenglishhome.blogspot.com

 09
Helena Bernáld

 

Kültéri szoba

Míg nyáron sokat és szívesen ücsörgünk a kertben, addig a téli időszakban mindezt szinte el is feledjük. Pedig párnákkal, takaróval felszerelkezve hidegben is élvezhető a kint töltött idő. Tegyünk ki asztalt, padokat, egy faágról még csillárt is belógathatunk az asztal fölé. Lássuk meg a dekorációs lehetőségeket a zöldségekben: a kelbimbó is lehet kreatív!

Ha a kelbimbó

apró, egymásra boruló leveleit kihajtogatjuk, máris egy virágot kapunk. Pálcákra szúrva, virágcserépben elrendezve néhány darab is mutatós.

Almából, szívesen

Készítsünk „almaszívet”! Vékony farostlemezből vagy vastagabb kartonból vágjunk ki szívformát. Fúrjunk sok lyukat a fába, majd az almákat szúrjuk át fémdróttal, és a drótot bújtassuk át a lyukon. Folytassuk addig, míg szinte az egész formát befedik az almák. A kimaradó felületeket borítsuk levelekkel, a drótokat pedig dolgozzuk el hátul.

Vesszők, ágak

Gyűjtsünk gallyakat és ágakat a kertben vagy az erdőben. A vastagabb ágakból mécsestartó lehet, fűzfaágakból kerek koszorút fonhatunk. Ha az ágak kemények és szárazak, áztassuk be egy napra, másnap könnyebb lesz vele dolgozni. Az egyforma hosszúra vágott, vékony kis gallyakat kössük át madzaggal. Egyszerű, de mutatós dekoráció.

Helena nemcsak a kertjét, hanem otthona belső tereit is ugyanilyen lelkesedéssel és kreativitással dekorálja. Karácsony közeledtével ünnepi díszbe öltözik az egész lakás, ahol a természetes anyagok mellett a különböző fényforrásokat, gyertyákat is előszeretettel használ, hogy még pompásabb legyen az összhatás. Az ablakon át most be is kukkanthatunk hozzájuk! A hobbiként űzött és szeretett tevékenységekből pedig a jövőben hivatás is lehet. Helena ugyanis a blogját illető pozitív visszajelzések és megkeresések kapcsán azon munkálkodik, hogy a legnagyobb szenvedélyének élhessen, és elindítsa enteriorstyling vállalkozását.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop