Tetőfelújítás – hasznos Lindab tippek, fontos kérdések!

Szigeteljünk pénztárcakímélő vastagságban!
Aquastic puffertartály a Hajdu Zrt.-től
Korszerűsítés passzív közeli minőségben?

Aki hosszú távra gondolkodik, sok bosszúságtól, és sok kiadástól kímélheti meg magát, és akár évtizedekre biztos tetőt tudhat a feje felett! A viharok, az időjárás és a természetes öregedés okozta károk miatt fontosak az otthonainkon az állagmegóvó, karbantartó, ellenőrző tetőmunkálatok. A fagyok és ónos esők leginkább épületeink tetőburkolatát, esetleg tetőszerkezetét viselik meg, ezért is kiemelten fontos, hogy felmérjük pontosan a szükséges lépéseket.

 

 

Miért fontos ismerni és nyomon követni a tető állapotát?

A tetőszerkezet a komplex rendszert jelentő épületben az egyik stratégiai fontosságú alrendszer. Nem hiába hangsúlyozza a nyelv is: van tető a fejünk felett. Jórészt ez az elem védi meg a házat a külső mechanikai hatásoktól, illetve szigeteli el a belső teret a külvilágtól. Mivel a tető állandó harcban áll az időjárással, ezért az épület legérzékenyebb legsebezhetőbb része: karbantartása tehát az egész ház szempontjából nagyon fontos. Sérülései nyomán ugyanis maradandó károkat szenvedhet maga a tartó falazat, de akár a lakótér is. Gondoljunk csak a legkézenfekvőbb példára, a vizesedéstől bekövetkező penészesedésre.

Hogyan kezdjünk a tetőrenováláshoz?

Mivel a tetőszerkezet az egész házstruktúra egyik legfontosabb része, amely szoros összefüggésben van az egyéb elemekkel, felújítása komoly statikai, műszaki, biztonsági és nem utolsó sorban esztétikai kérdéseket vet fel. Ráadásul megépítésének minősége nem csupán a tulajdonsora van bízva, hiszen számos törvényi előírásnak, szabályozónak kell megfelelni. Éppen ezért legjobb, ha olyan szakemberhez fordulunk, aki rendszerszemléletben gondolkodik, tisztában van a technológiai lehetőségekkel és szabályokkal. Mivel Magyarországon egyre többen kezdik megismerni az acéllemezes tetőfedésnek a biztonságosságában, a tartósságában, a rugalmasságában és gazdaságosságában rejlő előnyeit, érdemes pl. a Lindab szerződött szakembereihez fordulni.

Milyen tetőfedést válasszunk? – többször felmerül a kérdés

Ha klasszikus, ill. mediterrán jellegű stílusra vágyunk, a hagyományos cseréptetők látszatát keltő, ám annál sokkal tartósabb, mégis könnyebb-könnyedebb, kiváló minőségű acélból készülő Lindab Topline cserepeslemezek között megtaláljuk a kívánt formát és típust. Átgondolt rögzítés-technikájának köszönhetően akár meglévő régi (síkpala, hullámpala) tetőnkre is ráépíthetjük, így könnyen, gazdaságosan újíthatjuk fel a tetőt anélkül, hogy meg kellene azt bontanunk. Ha modern, „minimalista”, letisztult és igazán elegáns tetőt szeretnénk – a Lindab PLX vagy SRP tetőhéjazat a megoldás.

 

{gallery}images/stories/epites_felujitas/2013_08/lindab/f1{/gallery}

 

Mire figyeljünk még, mitől lesz jó a vízzárás, a szellőzés?

Célszerű tetőfedés esetén nemcsak a fő termékre, a tetőfedés anyagára gondolnunk, hanem komplexen a kiegészítőket is számításba kell venni, mint pl.: a szellőzők, fóliák, tömítők, rögzítők és tetőbiztonság. Mindezek biztosítják a tökéletes vízzáróságot, a szükséges teherbírást, a megfelelő szellőzést, vagyis az ideális komfortérzet, és a műszaki biztonság kialakítását. Ilyenkor a legcélszerűbb egy gyártó rendszerében gondolkodni, hiszen egy komplex struktúra tartósabban működik, jobb az elemek kompatibilitása, illeszthetősége.
 
A mostani válság esetén mennyire terheli meg egy család vagy vállalkozó költségvetését a tetőfelújítás?

A tetőfelújítás költségei természetesen az igényektől függően teljes mértékben egyediek. Az acéllemezes rekonstrukció mellett szól azonban a magas előregyártottsági foknak köszönhető szárazszereléses technológiából fakadó gyorsaság. A kevesebb hulladék. Az anyag kis önsúlya miatt nincs szükség a szerkezetek igen költséges statikai megerősítésére. A palatetők esetében pedig nem kell költeni a veszélyes hulladéknak minősülő anyag elbontására és elszállítására. Mindezeket összevetve az acéllemezes tetőfelújítási megoldások általában tartósabb és gazdaságosabb megoldást nyújtanak.

Mit várhatunk egy gyártótól – a tetőanyagon túl?

A Lindab jelenlegi tetőfelújítási szolgáltatásaival kiküszöbölhetőek a tervezés során adódó nehézségek, vagy éppen a költségvetés pontatlanságai.
A Lindab kollégái a „Nyári Tetőfelújítási Akció” keretében ingyenesen nyújtanak segítséget a precíz felmérésben, a termékmennyiség korrekt meghatározásában, a szerelvények és kiegészítők listázásában, az épület funkciójának, illetve a természeti környezet adottságainak megfelelő lemezvastagság kiválasztásában. Az építtetők az igények legrészletesebb vizsgálatán alapuló árajánlatot kaphatnak mind az anyagszükségletet, mind pedig a munkadíjat illetően. A Lindab olyan kivitelezői partnerhálózattal rendelkezik, amelynek tagjai a gyártó tanfolyamain, bemutatóin szereztek képesítést a vállalat termékeinek szakszerű összeszerelésére. E a bádogosok, tetőfedők ellenőrizhető referenciákkal, és olyan különleges felszereléssel rendelkeznek, amelyek garanciát jelentenek az anyag szakszerű megmunkálására, továbbá biztosítják a korrózió elleni évtizedekig védelmet nyújtó, speciális bevonat sértetlenségét.

A Lindab értékesítői soha nem a gyors vásárlás kikényszerítésén, hanem a jó minőségű tető megvalósításán és az elégedett ügyfelek számának gyarapításán fáradoznak. Jól tudják, hogy a tető a családi otthon, az épület elsődleges fizikai védvonala, ha szükséges, inkább türelemre intik az érdeklődőket a tökéletes tető kialakítása érdekében. Filozófiájuk szerint hosszú távon jelentősebb megtakarítás érhető el egy drágább, de megbízható fedés kialakításával, mint az aktuálisan olcsóbbnak tűnő látszat- vagy félmegoldásokkal.

A Lindab várja mindazokat, akik még ezen a nyáron költségkímélő, de profi megoldást keresnek a régi tető felújításához, vagy egy új építéséhez. 

A háza tetőzetét gazdaságosan, tartós és minőségi módon renoválhatja a Lindab Nyári Tetőfelújítási Akció keretében, az akcióról további részletek és ingyenes Lindab tetőfelmérés, regisztráció a www.felujitas.lindab.hu oldalon és a Lindab Centereknél, kereskedésekben!

 

www.lindab.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop