Meseház, de nem a mesében

Gyorsan készül, mégis több száz évig tart, mi az? A találós kérdésre ez a szemrevaló, barátságos gerendaház adja meg a választ. A házban, amely már első pillantásra megfogja az embert, sőt, a hírek szerint rajongótábora is van, sokan az „igazi otthon” megtestesülését látják.

mesehazdenemameseben 720

Egy festői szépségű falun, a Sopron melletti Harkán, ápolt kert közepén áll egy nagyteraszos, kétgenerációs, romantikus meseház – természetesen gerendából. A tulajdonosa, Péter és szülei hosszú tervezgetés után váltották valóra álmaikat.

– Amikor tavaly január végén bejelentkeztünk az Ubrankovics Kft.- nél, hogy » Itt vagyunk, építkeznénk, és önökkel szeretnénk építeni, de már októberben be is szeretnénk költözni! «, akkor azt a választ kaptuk, hogy » Ez egész sportos, de megoldható. « És októberben beköltöztünk!” – summázza a ház történetét Mária. A gyorsaság – az első gerendát 2014. július 17-én tették az alapra, és október 26-án költözött be a család – a cég pofi technológiájából és praxisából adódik.

A család már úgy tíz éve dédelgetett egy álmot a gerendaházukról. „Az édesanyámmal szembeni telken építettek egy gerendaházat, és csodálkoztunk, milyen pillanatok alatt készült el, de mi már akkor bele voltunk szerelmesedve a gerendaházakba. Szépen lassan érlelődött meg bennünk, hogy a kertünkben szeretnénk építeni egy szép faházat.” „Emellett svájci nyaralásunk során alkalmunk volt megfigyelni több száz éves gerendaházakat. Ott állnak a hegytetőn, nem fog rajtuk az idő!” – veszi át a szót Péter, a tulajdonos. „Éveken át tervezgettünk, milyen legyen majd a ház elrendezése. Rengeteg kockás papír telt meg a vázlatainkkal, az viszont nem volt kérdés, hogy az Ubrankovics Kft.-vel szeretnénk felépíttetni.

„Nyomon követtük a tevékenységüket, ami nagyon meggyőző volt – magyarázza Mária. „Az építkezésről csak azt tudom mondani, hogy egy profi csapat, nagy szakértelemmel. Gyorsan és jó hangulatban dolgoztak. Amikor kérésünk adódott (pl. egy plusz lépcsőházablak), azonnal volt megoldásuk.” „Ráadásul sok hasznos ötlettel álltak elő, amit megfogadtunk” – fűzi tovább a mondatot Péter.

A ház két hosszanti oldala két különböző arcot mutat, ahol a szobák sorakoznak, ott az ablakok csinos zsalugátert kaptak, a másik oldalon virítanak a muskátlik. A lakberendezés a földszinten Mária, az emeleti részen Péter ízlését dicséri. Kellemes és lakályos az egész otthon. A fűtést a földszinten egy gyönyörű vízteres kályhával oldották meg, az emeleten pedig éjjeli áramról működő fűtőpanelek ontják a meleget. Adódik a kérdés: egy év elteltével mik a tapasztalataik?

„Nagy élmény gerendaházban élni” – vágja rá habozás nélkül Mária. „Nálam még mindig dúl a szerelem, télen és nyáron is jó érzés itt lakni. Bárki, aki jön hozzánk, simogatja a meleg tapintású falakat. S mi is ezt tesszük” – veti közbe Péter. „Nem azt mondom, hogy azt nyújtotta a gerendaház, amit vártunk, inkább azt, hogy többet.”

www.faepiteszet.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop