Szőlőskertek szomszédságában

A város külterületének határán, egy keleti lejtésű panorámás telken helyezkedik el az épület. Az alsó megközelítésű telek felső részén fekszik a lakóház, így a hazaérkezőt és a vendégként érkezőt a növényekkel beültetett előkert megnyugtató látványa fogadja.

 

 

Bihari Zoltán

 

1977-82: Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar

 

1986: Év lakóháza Tolna megyei dícséret

 

1990: Év lakóháza Tolna megyei 1. díj

 

1998: Bínea Kft-ben családi- és társasházak, irodaházak,vendéglétó épületek tervezése

 

 

A háromszintes épület alagsorában a garázs a borospince a szauna és más kiegészítő helyiségek kaptak helyet. A földszinten a nappali tartózkodás helyiségein túl a szülői háló, a fürdő, a mosókonyha, valamint egy önálló lakrész található. Az emeletre hálószobák és két fürdőszoba került. A teraszokról keleti irányba szép kilátás nyílik a városra, nyugati irányba a lankás szőlővel beültetett dombokra.
A nagyméretű épület tömegét a kissé megmozgatott alaprajzi kialakítás, a magasságban is változó épületrészek és a homlokzatképzésben megjelenő vakolt és kőburkolatos részek váltakozása oldja. A mediterrán jelleghez igazodik a kislejtésű sátortetők megjelenése, a zsalugáteres nyílászárók és az alkalmazott kőburkolatok.
Különlegesek a háromrétegű üvegezéssel és szendvics szerkezetű – parafa szigeteléssel ellátott – vörösfenyő ablakok és erkélyajtók.

Kivitelezők:
Generál kivitelező: Házépítő 2000 Kft.
Alsónána, József Attila u. 1./a
tel.:30-6306831

kőburkolat: TONÉP Kft.
Zomba, Rákóczi u.46.
tel.:30-6875477

asztalosmunka: Ritterwald József
Szekszárd, Cinka u. 42.
tel.: 30/956 8137


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop