Az édenkertben megbúvó ékkő

Tizenhét éve történt, hogy az akkor még vendéglátással foglalkozó Neubauer Sándor egy gazos, elhanyagolt domboldalt fedezett fel a veszprémi viadukt tövében, az állatkert szomszédságában. A festői Séd völgy friss klímája és a lélegzetelállító panoráma „megihlette” a férfit: megszerezte és családi kezelésbe vette a területet, ahol egy elegáns ételbárt alakított ki.

 

 

Jöttek is az állatkerti sétában megfáradt családok, de az üzletemberek is szép számmal – dicsérték a finom falatokat, ám egy idő után maradni szerettek volna, akár több napra.

 

– Tulajdonképpen visszatérő vendégeink „követelték ki”, hogy az ételbár étteremmé bővüljön, majd mellette (fölötte) egy nívós hotel nyissa meg kapuit – avat be a részletekbe a családi vállalkozás másik oszlopos tagja, Neubauer Sándorné, Edit.

 

Természetesen a házaspár is megküzdött az építkezéssel együttjáró, nem éppen könnyű akadályokkal, de szaktudásuk és elszántságuk – no meg jó szemük és ötletességük – átlendítette őket a holtpontokon. Miután 1997-ben elkészült a szálloda, minden készen állt a vendégek fogadására. Jó példa a leleményességre a borospince születésének története is. Edit asszonytól tudjuk, hogy a szálloda mögötti támfal építése közben egy több mint 100 éves üregre bukkantak, amit akár be is falazhattak volna, de nem tették. Inkább padlófűtéssel megszelidített, barátságos borospincét varázsoltak belőle, összekötve a hotel épületével. Gyakran kortyolgatják itt a finom nedűket egy-egy rendezvény, kóstoló apropóján. Miközben szól a zene és koccannak a biliárdgolyók, lehet, hogy a hotel konferenciatermében komoly üzleti tárgyalások zajlanak, a kényelmes hotelszobákban pedig éppen a kivilágított völgyhidat csodálják a vendégek, netán a mélyföldszinti wellness részlegbe indulnak, testet-lelket lazítani.

 

– Úgy tűnik, ez a hotel mindent tud, amit egy magára valamit is adó négycsillagos szállodának tudnia kell – sőt, többet is – osztom meg magánvéleményemet az ügyvezető asszonnyal, miután kipróbáltam a szolgáltatásaikat.

 

– Épp ez a célunk: meghitt, családias légkört teremteni úgy, hogy a vendégeink a legfinomabb étel, a legkényelmesebb elhelyezés és a legideálisabb wellness élmények mellett azt is megkapják, amire érkezéskor nemigen gondoltak…

 

Milyen igaz! – nyugtázom a Neubauer család filozófiáját: jómagam sem gondoltam volna, hogy Veszprém közepén egy hegyhasadékban a nyugalom szigetére csöppenek, ahol a Séd völgy különleges mikroklímája miatt mindig friss a levegő, s ahol az erdő- és virágillat szinte beburkolja a látogatót. Persze azt sem tudhattam, hogy romantikus tavacskák, csobogók, intim kerti pihenőhelyek és hatalmas napernyők díszítette udvarban sétálgathatok, mennyei finomságokat kóstolgathatok, mint ahogy azt sem: a száraz és nedves szaunából kilépve a „csillagos ég” alatt nyújtózhatom el egy gyógymatracon.

 

Villa Medici – nem véletlenül hívják így a Veszprém legszebb pontján immár tíz éve elkészült szállodát. Mint megtudom, a név tulajdonképpen fogalom: a mediterrán világ felé elkötelezett, mindenből a legjobbat adni akaró hotelek viselik többfelé is a világon. Rómában, a „spanyol lépcső” tetején is van például egy Villa Medici (a Mediciek gazdag firenzei kereskedő és bankár családként jegyezték be magukat a történelembe). Szóval: életérzés és magas minőség – összegzem Edit asszony szavait, majd rövid leltárra kérem: mit is tud az ő Villa Medicijük.
– Huszonhat légkondicionált, zuhanyzós szobával várjuk a vendégeinket, de kínálatunkban többtagú családok, baráti társaságok is kényelmesen elférnek. A szálloda romantikus, panoráma teraszhoz kapcsolódó reggelizője ugyanúgy a büszkeségünk, mint az elegáns, száz személyes konferenciatermünk, vagy épp az ír-angol sörözőnk. Két éttermünk „papíron” is a legjobbak közé tartozik. Míg a rusztikus hangulatú Nosztalgia Kisvendéglőben házias ételeket szolgálunk fel, addig a szintén Villa Medici nevet viselő exkluzív étterem nemzetközi konyhájával, ínyencségeivel vívta ki a nagyközönség és a szakma elismerését. Az egyik szaklap olvasóinak szavazata alapján Magyarország legjobbjává választották, de bekerült a Magyar Vendéglátás Csillagai közé is (a rangos szakmai díjjal büszkélkedő 23 étterem közül egyébként 17 budapesti). A Villa Medici étterme – Veszprém város Gizella-díjasa – 1994 óta öt alkalommal került be hazánk tíz legjobb éttermének sorába.
Ha már kellőképpen jóllaktunk, irány a wellness-részleg – veszem át a szót és a kezdeményezést, hogy mielőbb az édenben érezhessem magam. Mert a fürdő – ahová lifttel szállunk alá – valóban a kényeztetés netovábbja. A 27-28 °C fokos úszómedence, a fölé nyúló pihenő sziget, a sarokba, tükör elé épített, egyetlen mozdulattal szabályozható jakuzzi és a köré varázsolt milliő már sejteti: földi -vízi paradicsomban járunk. A hab a tortán – nekem – a hangeffekt. Míg az ember zsalugáteres kis ablakok mellett, nyári lugast idéző dobogón, gyógymatracon piheg, hallgathatja az erdő hangjait: madárcsicsergést, patakcsobogást. Nagyon halkan, épphogy jólesően. S közben gyönyörködik a csillagos égboltban, mert a fürdő plafonja azt mintázza. De akad itt a kneipp medencébe jeget daráló malomkeréktől kezdve a hímzett, emblémás kispárnán át a széles, fekvő hintaágyig és jégbe hűtött ásványvízig minden, ami „plusz”.
A Villa Medici valóban a béke és a minőségi vendéglátás szigete. Olyan hely, ahol pohár pezsgővel vagy gyümölcstállal köszöntik az egyre gyakrabban visszatérő vendégeket, ahol változatos üdülőcsomagokat kínálnak félpanzióval és szabadtéri programokkal. Férj, feleség, a két nagylány, és most már az egyik vő is kifogyhatatlan ötlettárral viszik az „üzletet”.
Az eredmény pedig önmagáért beszél.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop