Természetes, visszafogott, 3D

FAKRO akció: újra pénzvisszatérítés
Lélegzik-e a fal?
Mapei hőszigetelő rendszer – jobb lehet, mint a banki befektetés

Pasztellszínek, letisztult vonalak és a funkcionalitás domináltak Európa legnagyobb burkolat kiállításán, az olaszországi CERSAIN-n. Vége a nagyszabású glamour csillogásnak és az extravagancia divatjának, de azért néhány különlegességre jövőre is számíthatunk.

mapei 720

A következő esztendő kerámiaburkolatainak és fürdőszobáinak trendjére az idén is több mint 100 ezer látogató volt kíváncsi Bolognában, hogy megtekintse a legújabb fejlesztéseket. Néhány különlegesség még a lakásbelsőket is megbolondíthatja – számolt be a Mapei ügyvezetője a világ egyik legrangosabb szakmai seregszemléjéről.

Vége a nagyszabású glamour csillogásának és az extravagancia divatjának a kerámiaburkolatok trendjei között. Ez derült ki a múlt hónap végén Bolognában, ahol 176 ezer négyzetméteren rendezték meg a kerámiaburkolatok és fürdőszobai berendezések legnagyobb kiállítását, a CERSAIE-t 945 kiállító kínálatából. Jellemző változás, hogy tavaly még térhatású Rubik-kocka mintázatú fürdőszobai burkolattal rukkolt elő a nagy múltú francia mozaikgyártó, az EMAUX de BRIARE, ám az idén elmaradtak a hasonló, különlegesen látványos bemutatók a seregszemlén. „A nagy látványosságok elmaradása annak köszönhető, hogy a funkcionalitás lesz az uralkodó trend 2015-ben. A burkolatokat is az anyaguk, mintázatuk, formájuk, textúrájuk teszi különlegessé” – mutatta be a vásáron jellemző trendeket Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője. A látogatók elsősorban natúr, pasztellárnyalatú és szürke színeket láthattak, mind a burkolatok között, mind az enteriőrökben.

Variációk egy témára Nagyon egyszerű vonalvezetés jellemző a szaniterekre is. Ahol esetleg egy-egy arany vagy fekete fürdőszobai bútor a központi eleme a fürdőszobának, ott is tökéletesen harmonizál a visszafogott, natúr burkolattal. Visszafogott, natúr burkolatok A barokk és art deco elemek, minták itt-ott megjelennek, de az enteriőrök egészét a tágasság és az egyszerűség jegyében alakították ki. Jellemző, hogy a technológiai fejlődést kihasználva a tervezők egyre nagyobb felületekben gondolkodnak: a Mapei vezetője találkozott 5×5 méteres burkolólappal is, és olyannal is, amelynek vastagsága 2 centiméteres volt. Néhány különlegesség azért izgalmassá teheti a fürdőszobákat, konyhákat jövőre. Ilyen például egyre több kiállítónál a csempék formájának felszabadulása. A négy-, hat-, nyolcszögek helyett ma már a csempék szétszedhetők és összeilleszthetők változatos, néha nem is mértani alakzatokba, szabad folyást engedve ezzel a képzeletnek.

A másik érdekesség a 3D burkolatok további térhódítása: az elmúlt években főként nagyobb felületű lapokon láthattunk érdekes, domborműszerű megoldásokat, de az idén már kisebb geometrikus minták is megjelentek a választékban. Jó példa erre a fakérget mintázó, szinte már képzőművészeti értékeket felvonultató egyik kiállított megoldás is.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop