Tavaszillatú otthon

Ha belépne ide egy vendég, aki a lakást egykori állapotában ismerte, azt hihetné, eltévedt, nem ugyanabban az otthonban jár. Pedig a belsőépítészeten cseppet sem változtattak, minden fal a helyén maradt. És mégis minden más. Jó ötletekkel, időtálló berendezéssel és szép színekkel varázsolt újat a régiből Kiss Márta Mária lakberendező.

 

01

 

Klasszikus lakberendezési feladat volt ennek a kedves, hangulatos otthonnak a megtervezése – meséli Kiss Márta Mária. Igazi kihívást az jelentett, hogy nagyobb változtatásokat nem eszközölhettünk, vigyázni kellett a költségvetésre, mégis merőben eltérő megjelenést képzeltünk el. Falakat nem bonthattak, nem helyezhettek át. Igaz, nem is volt rá szükség, praktikus és kellemes a háromszobás lakás beosztása. A belépő világos, többfunkciós térbe érkezik, ahol az előtérrel egybefügg az étkező, és külön ablakkal gazdagítva ugyancsak ezen légtérben van a konyha. A főzés színtere egy nagyobb beugróban kapott helyet, így a háziasszony együtt lehet a társasággal, de a konyhai munka eszköztára még főzés közben sincs szem előtt.

Az alaprajz tehát semmit sem változott. De miből állt az átalakítás? A parkettát sötét színűre pácolták, a konyha és az előtér–étkező hidegburkolatát laminált padlóra cserélték. Ettől rögtön melegebb hangulatú lett a tér, ugyanakkor annyira visszafogott is maradt, hogy a falakra tapéta és kapucsínó árnyalat kerülhetett. A konyhabútor „gerince” is maradt, a munkalapját és ajtóit cserélték elegáns és kellően visszafogott árnyalatúakra. A kordivattól eltérően szeparált a nappali, ahová így nem száll be a sütés-főzés illata. Hatalmas ablakával, kényelmes, angolos berendezésével kiváló a vendégfogadásra és a pihenésre is.

A lila és a rózsaszín, a háziasszony kedvenc színei a nappali virágmintás függönyein, valamint a méretes fotel kárpitján köszönnek vissza. A praktikum és a látvány az egyedi tervezésű könyvszekrény és a dolgozósarok képében olvad össze. A szekrény, bár hagyományos, teljes falat elfoglaló darab, mégsem teszi zsúfolttá a teret, mivel magasságát nem vitték fel a mennyezetig, világos színe pedig szépen illik a környezetbe. Ezt is, akárcsak a gardróbszekrényeket és egyéb beépített tárolókat, a radiátorburkolatokat a lakberendező tervei alapján asztalos készítette el. Az átváltozás legnagyobb varázslata, ahogy a színek, a fények eleganciával fűszerezik a tavaszillatú otthont.

 

   Főként a színekkel dolgoztunk a lakás alaphangulatának megteremtésekor. Kapucsínószínure festettük a falakat az előtér–étkező–konyha terében és a szomszédos szobában. Mellé egységesen világos, furnéros beépített bútorok kerültek. E két árnyalat remek alap a kiegészítők merészebb tónusaihoz: lila, türkiz és angolos, virágos motívumok élénkítenek. kiss marta
Kiss Márta Mária

 

A nyers fehér, kapuccsínó és sötétbarna árnyalatokra hangolt, elegáns teret szépen kiegészíti a római rolók, néhány kiegészítő és a textil lámpabura mélylila tónusa. Remek, praktikus és esztétikus megoldás a félig rejtett-félig nyitott konyha.

Kis helyen kényelem: ezt biztosítják az étkezőfotelek és a kerek asztal. A konyhával összefüggő térnek szobajelleget ad a szőnyeg és a tapéta.

Kellemes pihenősarok a dolgozószobában, amely üdítő, ugyanakkor megnyugtató hangulatú is a lábtartós fotel türkizkék kárpitjának köszönhetően. A könnyed, lebegő polcrendszer és a radiátortakarás letisztulttá, egységessé teszi a látványt.

A hálószoba kék kiegészítői rímelnek a dolgozószoba berendezésével, a nagy felületek egységes koncepciója pedig – színben, formavilágban – a terek összetartozását, az összkép finom harmóniáját hangsúlyozza.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop