Négy az egyben

Csokoládé és kakaó
A humor professzora
Mesélő falak

Amint a néhány utcával arrébb gyerekeskedő tulajdonos először lépett be a társasház meghirdetett lakrészébe, összenézett feleségével: ezt a térélményt keresték ezidáig, és meg is találták. Tíz méter magas kupola borul a hetvenkét négyzetméteres nappali fölé, gallérján galéria. Nem volt kérdéses a döntés, még ha a hirdetésben ígért csillagos égboltot a plexin át nem is láthatták, és tudták, nem kis feladat vár rájuk.

 

01

 

Az 1997-ben épült házban alaposan fölforgattak mindent vendéglátóink. A legnagyobb változáson a lakás szíve, a galériázott, hetvenkét négyzetméteres nappali esett át, ahonnan eltüntették a mindent uraló lakkozott fenyőt. Az avítt lambéria festéssel-maszkolással provence-i hangulatúvá varázsolódott, a tüzépes tucat fenyőkorlátok nem csúfítják a csigalépcsőt, a lakkozott parketta matt hajópadló borítást kapott, hangulatos fatüzelésű kandalló díszlik dobogóra emelve a fémhatású csempefal előtt, téglaborítás került az étkező fölötti falakra, öreg mestergerendák nemesítik a konyharészt.

A régi képeket szemlélve a legszembetűnőbb változást a nappali közepéről kiemelt tizenkét gerendás monolit fenyőoszlop eltüntetése jelentette, a statikus szerint a gerendák a tető helyett csupán az oszlopot tartották. Így hát a tér fókuszpontjába kerülhetett a méretes fikusz, becsempészve a természetet a lakótérbe. Persze mindehhez szakszerű segítséget kértek és kaptak vendéglátóink Weinber Anita lakberendezőtől, akinek egy korábbi közös munka alkalmával már megismerték ízlését, tehetségét. Ma sem döntenének másként, mert a változtatásokhoz, az egységes hangulat megteremtéséhez elkelt a szakszerű segítség. A lenti nagy térben négy funkció kapott helyet: konyha, étkező, társalgó, végül a játszóhely a biliárdasztallal, de itt van a négyéves kislány „dolgozószobája” is, hogy a felnőttek közelében lehessen. A tulajdonos ötlete alapján a Brunswick 9’ pool biliárdasztal pár perces szerelés után karambol- vagy pingpongasztalként is használható. Belépve a hatalmas térbe, rögtön a konyhát találjuk, amely korábban dobogón állt. A lakberendező tanácsára megszüntették az emelvényt, eltolták a falat, így kényelmesebb, tágasabb lett az eredetinél. Az étkezőt szép ívű csigalépcső választja el a nappali résztől, járólapjai, fekete fém korlátja harmonizál a fatüzelésű Jotul kályhával, a nappali másik ékével.

Az energiatakarékosság szempontjai is érvényesültek a felújítás során: március közepétől októberig hat napkollektor biztosítja a házban a meleg vizet, a háztetőn a 26 napelem annyira hatékony, hogy már visszatáplálnak áramot a hálózatba, hőlégszivattyú melegíti az udvari medencét. Egy éve az összes lámpába LED fényforrás került, de csak nemrégiben sikerült a fényerőszabályozós, nagy fényerejű központi csillárba is LED izzót kapni. Három tagú radiátorok ontják a meleget, így a fatüzelésű kályha begyújtására inkább csak egy-egy jeles ünnepen van szükség.

 

   Felcsigázott a helyszín, ez az őrült belmagasság…, már csak stílusba kellett hozni! Bemozgatni a teret, a bútorokat, a részleteket egy pozitívan családias hangulatba. Ebben a meleg zöld színre mindig számíthatok. weinber anita
Weinber Anita

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop